ΚΟΣΜΟΣ

Ο «διαστημικός Βελζεβούλ» έρχεται προς τη Γη… Τρεις φορές μεγαλύτερος από το Έβερεστ

Ένας κομήτης τρεις φορές μεγαλύτερος από το Έβερεστ εξερράγη, παίρνοντας μια «διαβολική» μορφή με δύο κέρατα, και στρέφεται προς τη Γη.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από τους επιστήμονες, η έκρηξη σημειώθηκε στις 5 Οκτωβρίου στον γνωστό κρυοηφαιστειακό κομήτη «12P/Pons-Brooks», ο οποίος έχει κολοσσιαία διάμετρο περίπου 30 χιλιομέτρων, σχεδόν δηλαδή το μέγεθος μιας μικρής πόλης.

Η Βρετανική Αστρονομική Ένωση, η οποία παρακολουθεί στενά τον 12P, κατέγραψε την έκρηξη μέσω του φωτός που αντανακλάται από το νέφος αερίου που περιβάλλει το κέντρο του.

Ένας διαστημικός Βελζεβούλ

Οι εκρήξεις που σημειώνονται στον κρυοηφαιστειακό κομήτη έχουν δημιουργήσει και μια αποκαλυπτική εικόνα, καθώς φαίνεται σαν να έχει δύο «κέρατα», όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της New York Post.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

ΣΑΛΟΣ στην Νορβηγία: Οι Αρχές θανάτωσαν τον θαλάσσιο ίππο στο Όσλο γιατί οι πολίτες ήταν ανυπάκουοι

evosmos

ΒΙΝΤΕΟ Από τις προετοιμασίες για την καθέλκυση της φρεγάτας «Κίμων»

evosmos

Εικόνες-σοκ από το κοντινό μέλλον; – Τουρκοαζέροι προσεύχονται στον Μωάμεθ στην κατακτημένη αρμενική πόλη Άγκνταμ

evosmos

Leave a Comment