ΕΛΛΑΔΑ

Σέρρες: Σπάνιο φαινόμενο σε φάρμα – Φοράδα γέννησε δίδυμα

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε ιδιοκτήτη φάρμας αλόγων στο Κορυφούδι Κερκίνης. Κατά τη διάρκεια του τοκετού είδε μια φοράδα να γεννάει δίδυμα.

Είναι αρκετά σπάνιο για τα άλογα να γεννούν δίδυμα. Η φύση δεν ευνοεί την πολυδυμία στη φοράδα και το 99,99% των περιπτώσεων αποβάλει πριν τους εννέα μήνες. «Αυτός ο τοκετός και ότι γεννήθηκαν και τα δύο και είναι βιώσιμα, ζωηρά και απολύτως υγιή και φυσιολογικά είναι κάτι εξαιρετικά σπάνιο.

Δεν είναι ακριβώς καταγεγραμμένες οι περιπτώσεις παγκόσμια που να έχει συμβεί αυτό. Όταν μιλάμε για περίπτωση που να είναι μία ανά 100.000 μιλάμε για κάτι που είναι σπάνιο», είπε στην ΕΡΤ Σερρών ο κτηνίατρος Κωνσταντίνος Βλάχμπεης.

Ο Θεόδωρος Αλατσίδης διατηρεί εδώ και 25 ολόκληρα χρόνια φάρμα αλόγων αλλά για πρώτη φορά είδε φοράδα να γεννάει δίδυμα. «Ήμουν παρών στη γέννα και μόλις έβγαλε το ένα μουλαράκι μετά από πέντε λεπτά έβγαλε και δεύτερο σάκο και είχαμε και δεύτερο μουλαράκι.

Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Μια σπάνια διδυμία. Γεννήθηκαν δύο υγιέστατα αρσενικά μουλαράκια. Συνήθως όταν υπάρχει διδυμία το ένα δεν τα καταφέρνει. Η φοράδα ήταν διασταυρωμένη με γάϊδαρο», είπε στην ΕΡΤ Σερρών ο κ. Αλατσίδης υπογραμμίζοντας ότι όλοι στη φάρμα είναι χαρούμενοι για το γεγονός ενώ όσοι φιλοξενούνται στον ξενώνα που διατηρεί δείχνουν εντυπωσιασμένοι.

Τα μικρά πουλάρια τρέχουν και παίζουν όλη την ημέρα μαζί με τη μητέρα τους τραβώντας τα βλέμματα των επισκεπτών στην περιοχή.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Γιατί αναβλήθηκε ξανά η φορολόγηση υπερκερδών;

evosmos

Αλλαγές στα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης – Ποιοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση μέσα στο 2024

evosmos

Δολοφονία στα Τέμπη: Απανθρακωμένοι και οι 20 νεκροί στο βαγόνι – κυλικείο

evosmos

Leave a Comment