ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός στην αγορά! Πωλείται ο Κωτσόβολος – Εκτακτη ανακοίνωση

Αιφνιδιαστική ανακοίνωση με την οποίοι έγινε γνωστό ότι πωλείται ο Κωτσόβολος. Ραγδαίες εξελίξεις στην αγορά με αυτή την κίνηση.

Με μία λιτή ανακοίνωση προς τις χρηματιστηριακές Αρχές του LSE γνωστοποίησε πως «προχωρά σε μία στρατηγική αναθεώρηση της στρατηγικής της στην θυγατρική και ηγέτιδα δύναμη της ελληνικής αγοράς Κωτσόβολος, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πώληση των δραστηριοτήτων της».

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν «Το Διοικητικό Συμβούλιο εξετάζει τακτικά τη δομή του Ομίλου μέσα από το πρίσμα της κινητήριας αξίας των μετόχων και πιστεύει ότι η ισχύς της επωνυμίας Κωτσόβολος, το μακροπρόθεσμο ιστορικό κερδοφόρων παραδόσεων και η ηγετική θέση στην αγορά δεν αντικατοπτρίζονται επί του παρόντος στην αποτίμηση του Ομίλου.

Δεδομένων των ισχυρών οικονομικών προοπτικών για την Ελλάδα και των μελλοντικών ευκαιριών ανάπτυξης για την επιχείρηση, το Διοικητικό Συμβούλιο πιστεύει ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να διερευνηθούν όλες οι επιλογές για την Κωτσόβολος».

Σε τοποθέτηση του ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου κ. Άλεξ Μπάλντοκ (φωτό επάνω), αναφέρει: «Η απόδοση της Currys είναι ισχυρή στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, όπου ο μετασχηματισμός μας λειτουργεί, και επίσης έχουμε λάβει μέτρα για να οδηγήσουμε σε μια κερδοφόρα ανάκαμψη στην Σκανδιναβία.

Η Κωτσόβολος είναι μια εξαιρετική επιχείρηση με λαμπρό μέλλον και τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να αξιολογήσουμε τον καλύτερο τρόπο για να προωθήσουμε την Κωτσόβολο για να μεγιστοποιήσουμε την αξία για τους μετόχους μας», καταλήγει.
Πίεση και «ζεστό χρήμα»

Σύμφωνα με πηγές με γνώση του θέματος, η απόφαση της διοικητικής ομάδας του Ομίλου Currys ελήφθη προκειμένου να υπάρξει άμεσα μία ένεση ρευστότητας μετά τις τρομερές πιέσεις που δέχεται από την πτώση της κατανάλωσης τόσο στις αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας όσο και της Σκανδιναβίας που είναι σαφώς πολλαπλάσιες σε μέγεθος από την ελληνική.

Η Κωτσόβολος ήταν η μόνη θυγατρική κατά την περασμένη χρήση που έληξε προ ενάμιση μήνα που κατάφερε να εμφανίσει αύξηση τόσο στις πωλήσεις και να διατηρήσει σταθερή την κερδοφορία της.

Με δεδομένο μάλιστα ότι οι αποτιμήσεις στην Ελλάδα βρίσκονται σε ανοδική τροχιά με βάση τις θετικές προοπτικές της χώρας και την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας ο Όμιλος Currys θεωρεί ότι τώρα μπορεί να αντλήσει σημαντικά κεφάλαια κεφαλαιοποιώντας άμεσα την υπεραξία της Κωτσόβολος.

Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που είχε ανακοινώσει ο Όμιλος Currys για την προηγούμενη χρήση οι πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία είχαν υποχωρήσει 7%, στη Σκανδιναβία 10% ενώ στην Ελλάδα κατάφεραν να αυξηθούν κατά 12%!

Η δε Κωτσόβολος, με βάση τα στοιχεία που η ίδια κοινοποίησε, πέτυχε έναν κύκλο εργασιών πέριξ των 700 εκατ. ευρώ και μία ικανοποιητική κερδοφορία παρά τη μεγάλη πίεση που ασκεί ο πληθωρισμός στα περιθώρια κέρδους.

Σημειώνεται πως έναν χρόνο πριν, ο κύκλος εργασιών της Κωτσόβολος ήταν στα 654 εκατ. ευρώ. Επίσης τα EBITDA είχαν φθάσει τα 51,7 εκατ. ευρώ και τα λειτουργικά κέρδη (EBIT) στα 25,2 εκατ. ευρώ. Στο α’ εξάμηνο της οικονομικής χρήσης που έληξε την 1η Μαϊου η Κωτσόβολος παρουσίαζε αύξηση πωλήσεων 5% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, φθάνοντας τις 295 εκατ. στερλίνες (κάπου 340 εκατ. ευρώ), σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που είχε κοινοποιήσει ο Όμιλος Currys το περασμένο φθινόπωρο.

Την ίδια περίοδο τα EBITDA περιορίστηκαν σε μόλις 1 εκατ. στερλίνες (περίπου 1,15 εκατ. ευρώ), από 11 εκατ. στερλίνες (12,65 εκατ. ευρώ) το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, κάτι που, σύμφωνα με τον βρετανικό όμιλο, αποδίδεται στη διαταραχή της αγοράς από τη σκληρή εκπτωτική πολιτική του ανταγωνισμού.

Ο Όμιλος Currys συνολικά έχει δίκτυο 829 καταστημάτων σε 7 χώρες και πάνω από 35.000 υπαλλήλους. Στη Μ. Βρετανία και την Ιρλανδία δραστηριοποιείται με το όνομα του, στις σκανδιναβικές χώρες με την επωνυμία Elkjøp και στην Ελλάδα με την Κωτσόβολος. Η τελευταία διατηρεί σήμερα δίκτυο 93 καταστημάτων σε Ελλάδα και Κύπρο και έχει 2.935 εργαζόμενους.
Κίνηση ματ ο Κωτσόβολος! Πανικός στην αγορά – Τι άνοιξε

Κωτσόβολος: Κατάστημα “Οutlet” με κορυφαία προϊόντα με εγγύηση άνοιξε η πασίγνωστη αλυσίδα. Μέχρι και 70% οι εκπτώσεις.

Η Κωτσόβολος άνοιξε το Σάββατο 2 Ιουλίου το νέο outlet κατάστημά της στο ΣΕΑ Μαλακάσας – Σείριος Πολιτεία, στο 48ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας, ένα σημείο – σταθμό, για κάθε καταναλωτή που επιθυμεί να αποκτήσει κορυφαία προϊόντα σε προνομιακές τιμές.

Το νέο outlet κατάστημα της Κωτσόβολος εκτείνεται σε έναν εκθεσιακό χώρο 1.200 τ.μ., διαθέτοντας χιλιάδες stock εκθεσιακά προϊόντα, σφραγισμένα ή και επισκευασμένα, τα οποία είναι σε εξαιρετική κατάσταση και με εγγύηση.

Για όποιον επισκεφθεί το outlet, θα έχει τη δυνατότητα να επωφεληθεί στις αγορές του ως και 70%, επιλέγοντας την αγαπημένη του συσκευή μέσα από μία ευρεία γκάμα προϊόντων, με την εγγύηση κορυφαίων brands όλων των κατηγοριών, όπως Bosch, DeLonghi, HP, HUAWEI, iRobot, KENWOOD, Lenovo, LG, NEFF, Panasonic, Philips, SAMSUNG, SIEMENS, SONY, Whirlpool, Xiaomi.
Η Κωτσόβολος βοηθάει τα παιδιά από την Ουκρανία

Τόσο η εταιρεία όσο και οι άνθρωποί της ανταποκρίθηκαν στις έκτακτες ανάγκες του πολέμου, εξοπλίζοντας με ηλεκτρικές συσκευές Σπίτια του Οργανισμού και προσφέροντας 2,2 τόνους με είδη πρώτης ανάγκης.

Η Κωτσόβολος και οι εργαζόμενοί της ένωσαν τις δυνάμεις τους, και μαζί με “Το Χαμόγελο του Παιδιού” πρόσφεραν χαμόγελα και αισιοδοξία για μία Καλύτερη Ζωή σε Σπίτια του Οργανισμού πανελλαδικά, που προετοιμάζονται σταδιακά και φιλοξενούν παιδιά και μητέρες πρόσφυγες από την Ουκρανία.

Η εταιρεία, απαντώντας άμεσα στις ανάγκες που προκλήθηκαν από τον πόλεμο, προχώρησε αρχικά στην εγκατάσταση και τον πλήρη εξοπλισμό με ηλεκτρικές συσκευές, κλιματιστικά και μικροσυσκευές 3 Σπιτιών του Οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού”, που σήμερα φιλοξενούν μητέρες με τα μικρά παιδιά τους, που ήρθαν με τις αποστολές που πραγματοποίησε ο Οργανισμός στα σύνορα με την Πολωνία, βοηθώντας τους να κάνουν μία νέα αρχή στη χώρα μας.
Τι άλλο έδωσε ο Κωτσόβολος

Η συνέχιση του πολέμου είχε σαν αποτέλεσμα την αύξηση των αναγκών των ανθρώπων που φιλοξενούνται από τον Οργανισμό. Ως εκ τούτου, η Κωτσόβολος προσέφερε επιπλέον 113 μικροσυσκευές σε Σπίτια του Οργανισμού, όπου συγκεκριμένα, σε αυτούς τους χώρους φιλοξενίας αυτήν τη στιγμή, στεγάζονται 23 μητέρες και 27 παιδιά.

Παράλληλα, η Κωτσόβολος κάλεσε τους εργαζομένους της να συγκεντρώσουν είδη πρώτης ανάγκης για τη στήριξη αυτών των οικογενειών.

Όλοι οι εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν άμεσα, και με μεγάλη προθυμία, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν και να προσφερθούν 2,2 τόνοι από αυτά τα είδη στους συνανθρώπους μας που ήρθαν από την Ουκρανία για να αναζητήσουν ένα καλύτερο αύριο.
Στο πλαίσιο αυτής της δράσης, ο κος Γιάννης Βασιλάκος, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Κωτσόβολος – Dixons South East Europe, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του “Χαμόγελου” στην Αγία Παρασκευή, όπου δήλωσε σχετικά:

“Στην Κωτσόβολος τοποθετούμε πάντα στο επίκεντρο των πρωτοβουλιών μας τον Άνθρωπο και την Κοινωνία. Τόσο στο πλαίσιο των πολυετών προγραμμάτων μας, όσο και σε έκτακτες συνθήκες, είμαστε παρόντες και κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να γίνει η ζωή των ανθρώπων καλύτερη.

Οι έκτακτες συνθήκες του πολέμου ανέδειξαν πολύ μεγάλες ανάγκες σε σύντομο χρονικό διάστημα. Στο πλαίσιο της μακράς συνεργασίας μας με “Το Χαμόγελο του Παιδιού” ανταποκριθήκαμε άμεσα, στο κάλεσμά του και στην ανάγκη για τον εξοπλισμό των Σπιτιών που φιλοξενούνται παιδιά και μητέρες από την Ουκρανία.

Είμαστε περήφανοι, ως εταιρεία και ομάδα, που καταφέραμε άμεσα, να συμβάλλουμε και εμείς για να είναι η διαμονή τους στην Ελλάδα, όσο το δυνατόν καλύτερη”.
Ο Πρόεδρος του Οργανισμού “Το Χαμόγελο Του Παιδιού”, κος Κώστας Γιαννόπουλος, ανέφερε:

“Όλοι εμείς στο “Χαμόγελο” είμαστε ευγνώμονες για τη σημαντικότατη στήριξη που η Κωτσόβολος παρείχε, για ακόμα μία φορά, στον καθημερινό μας αγώνα.

Η αστραπιαία ανταπόκριση της εταιρείας στην έκκλησή μας για τον εξοπλισμό σε ηλεκτρικές συσκευές, και η άμεση εγκατάστασή τους, καθώς και ο επιπλέον εξοπλισμός με μικροσυσκευές και είδη σπιτιού σε Σπίτια μας που μεγαλώνουμε παιδιά, και φιλοξενούμε μαμάδες που φέραμε μαζί μας από την Ουκρανία κατά τις πρόσφατες αποστολές μας στα σύνορα με την Πολωνία, μας γεμίζει συγκίνηση και βαθιά πίστη ότι “αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε!”, όπως σοφά προέτρεψε ο γιος μου Ανδρέας, και μικρός ιδρυτής του “Χαμόγελου”.

Τα είδη που η Κωτσόβολος χορήγησε, όχι μόνο κατέστησαν τα διαμερίσματα απόλυτα λειτουργικά, αλλά τα γέμισαν με την αγάπη και τις ευχές όλων μας. Σας ευχαριστούμε από καρδιάς!”.

Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται σε συνέχεια της πολυετούς συνεργασίας της Κωτσόβολος με τον Οργανισμό “Το Χαμόγελο του Παιδιού”, στο πλαίσιο μιας σειράς ενεργειών που υλοποιούνται με στόχο να υποστηρίξουν τους συνανθρώπους μας από την Ουκρανία που δοκιμάζονται, συμβάλλοντας για μία Καλύτερη Ζωή για όλους.

Μαζί για έναν Καλύτερο Κόσμο. Μαζί για μία Καλύτερη Ζωή.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΞΕΛΙΞΗ για την υπόθεση του Γηροκομείου στα Χανιά: Δεν έκλεισε ούτε για μια στιγμή το «κολαστήριο». Ο τρόπος που έγινε η αλλαγή του ονόματος

evosmos

Συγκλονιστική επιστολή Π.Εμφιετζόγλου στη Βουλή για την χρηματοδότηση του προγράμματος των φρεγατών του ΠΝ

evosmos

Aργίες 2024: Δείτε πότε πέφτει φέτος το Πάσχα

evosmos

Leave a Comment