ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Περίεργη ουσία βρέθηκε στο τρένο – Τι είναι το ξυλόλιο που χρησιμοποιείται στη νοθεία καυσίμων

Νέα στοιχεία συνεχίζουν να έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη που συνέβη στα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους τουλάχιστον 57 άνθρωποι, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν νέοι σε ηλικία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της realnews, στο πόρισμα της Επιτροπής Διερεύνησης Ανεξάρτητων Πραγματογνωμόνων Οικογενειών (www.edapo.gr), που αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο αναφέρεται ότι στην εμπορική αμαξοστοιχία εντοπίστηκε η χημική ουσία «ξυλόλιο» η παρουσία της οποίας δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση.

Πρόκειται για μια ουσία η οποία χρησιμοποιείται ως διαλύτης στη χημική βιομηχανία αλλά επειδή τα χαρακτηριστικά τουμοιάζουν με της βενζίνης χρησιμοποιείται και στη νοθεία καυσίμων!

Η νοθεία πραγματοποιείται με την ανάμειξη της LPR με απλή αμόλυβδη ή κάποιους αρωματικούς διαλύτες (όπως είναι το τολουόλιο, το ξυλόλιο, το βενζόλιο κτλ. που χρησιμοποιούνται στη χημική βιομηχανία).

Οι τελευταίοι, παρ’ ότι δεν πρόκειται να δημιουργήσουν πρόβλημα στα αυτοκίνητα των ανυποψίαστων οδηγών, είναι πολύ επικίνδυνοι για το περιβάλλον καθώς είναι καρκινογόνοι και επιβαρύνουν τη φωτοχημική ρύπανση, ενώ είναι και τοξικοί, σε περίπτωση, π.χ., που χυθεί βενζίνη πάνω στο δέρμα.

Η ύπαρξη του ξυλολίου δεν δικαιολογείται, ούτε ως συστατικό αλλά ούτε και από τα πιθανά προϊόντα της καύσης του ελαίου των μετασχηματιστών.

Βέβαια, προβληματισμό δημιουργεί το γεγονός πως τα δείγματα από την εμπορική αμαξοστοιχία λήφθηκαν στις 29 Μαρτίου, δηλαδή ένα μήνα μετά την τραγωδία που «πάγωσε» το πανελλήνιο. Η δειγματοληψία θα έπρεπε να έχει γίνει μέσα σε 24 ώρες από το δυστύχημα για να εντοπιστούν ίχνη πτητικών ουσιών.

Κάτι τέτοιο δεν συνέβη παρά μόνο με μεγάλη χρονική καθυστέρηση και μετά από αιτήματα των δικηγόρων των οικογενειών και των τεχνικών τους συμβούλων.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Η Βαλκανιονίκης Μαρία Αριστοτέλους ανακοίνωσε με σοκαριστικό τρόπο ότι έχει διαγνωστεί με καρκίνο

evosmos

Κορωνοϊός: Μόνο οκτώ κρεβάτια ΜΕΘ κενά στη Θεσσαλονίκη – 45 στην Αθήνα

evosmos

ΙΣΟΒΙΑ ΚΑΙ 11.5 ΧΡΟΝΙΑ Η ΠΟΙΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΗ ΤΟΝ ΦΟΝΙΑ – ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΥΙΟΘΕΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ ΣΕ ΗΡΕΜΗ ΨΥΧΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

evosmos

Leave a Comment