ΚΟΣΜΟΣ

Τασμανία: Φωτογράφος απαθανάτισε για πρώτη φορά το σπάνιο ψάρι που περπατάει με «τα χέρια του»

Ένα μοναδικό στιγμιότυπο ήρθε στο φως της δημοσιότητας, με ένα φωτογράφο να απαθανατίζει την μοναδική στιγμή που ψάρι περπατάει με «τα χέρια του».

Στα σκοτεινά και λασπώδη βάθη του ποταμού Derwent της Τασμανίας, ζει το πιο ασυνήθιστο είδος ψαριού στον κόσμο.

Το ψάρι αντί να κολυμπάει, περπατάει μέσα στο νερό χρησιμοποιώντας τα θωρακικά πτερύγια του που μοιάζουν με χέρια και κρύβεται στα σκοτεινά περιμένοντας κάποιο θήραμα να τσιμπήσει το χνουδωτό δόλωμα του, το οποίο βρίσκεται κάτω από το στόμα του.

Το κρεμ χρώμα του με τις σκούρες καφέ ή πορτοκαλί κηλίδες του αποτελούν το τέλειο καμουφλάζ στην άμμο κάνοντας τον εντοπισμό του ακόμη δύσκολο σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το είδος απειλείται με εξαφάνιση, με τον πληθυσμό του να μην ξεπερνά τα 3.000.

Ακόμα πιο δύσκολο ήταν να φωτογραφηθεί. Όμως ο Γάλλος φωτογράφος, Nicolas Remy ,ήταν αποφασισμένος να το εντοπίσει.

Το 2022, ταξίδεψε από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας και βούτηξε στα παγωμένα νερά του ποταμού Derwent.

Το πρώτο «χειρόψαρο» που εντόπισε εξαφανίστηκε με το πρώτο φλας της φωτογραφικής του μηχανής. Το μόνο που είχε απαθανατίσει ήταν ένα σύννεφο λάσπης.

Ήταν η στιγμή που ο Remy συνειδητοποίησε ότι θα έπρεπε να αλλάξει τακτική αλλά και τεχνική.
Πέρασε τρεις συνεχόμενες ημέρες επί εννέα ώρες κάθε φορά στο ποτάμι και κατάφερε να κολυμπά με έναν συγκεκριμένο τρόπο ώστε τα βατραχοπέδιλα του να μην σηκώνουν την άμμο ενώ χρησιμοποίησε και ένα ειδικό φως. Κάπως έτσι κατάφερε να απαθανατίσει το χειρόψαρο.

Η φωτογραφία κέρδισε την πρώτη θέση στον διαγωνισμό υποθαλάσσιας φωτογραφίας Ocean Art 2022 στην κατηγορία του παγωμένου νερού.

Ο Remy ελπίζει ότι οι φωτογραφίες του θα βοηθήσουν να φωτιστούν οι πτυχές αυτού του σπάνιου είδους για το οποίο οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν. Και να ευαισθητοποιήσει για την επιβίωσή του.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Νεκρή η δασκάλα που είχε βιάσει και παντρευτεί μαθητή της (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

evosmos

Αγία Σοφία: Μόλις 17′ κράτησε η συνεδρίαση του τουρκικού δικαστηρίου – Το «μπαλάκι» στον Ερντογάν

evosmos

Η έφοδος των ιταλικών Αρχών στο πλοίο συμφερόντων Λασκαρίδη με τα 850 κιλά κοκαΐνη -BINTEO ντοκουμέντο

evosmos

Leave a Comment