LIFE STYLE

“Άφησα τον άντρα μου να με απατήσει 5 φορές & μετά του ζήτησα διαζύγιο. Τον χρησιμοποίησα και δεν νιώθω ενοχές”

Πλήθος ατόμων θεωρεί ότι η απιστία αποτελεί τη βασική αιτία για την οποία ένα ζευγάρι επιλέγει να χωρίσει ή να διαλύσει τη σχέση του. Σαφώς, η προδοσία αυτή μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες, καθώς κλονίζεται η εμπιστοσύνη που θεμελιώνει τη σύνδεση των δύο ανθρώπων. Σε τέτοιες περιπτώσεις, αν το ζευγάρι επιθυμεί να παραμείνει ενωμένο, απαιτείται ανοιχτός διάλογος και η θέληση να εργαστούν από κοινού ώστε να επαναστατήσουν τη σχέση τους από νέες βάσεις.

Η Αληθινή Μαρτυρία Μιας Γυναίκας για την Απόφασή της να Μείνει σε Μια Σχέση Παρά την Απιστία του Συζύγου της
Ωστόσο, μια γυναίκα, η οποία ανακάλυψε την απιστία του συζύγου της, αποφάσισε να μην τον αντιμετωπίσει άμεσα και να μην τερματίσει αμέσως τον γάμο τους. Αντίθετα, διάλεξε να παραμείνει στο πλευρό του, παρά το γεγονός ότι εκείνος την είχε απατήσει πέντε φορές.

Η γυναίκα αυτή αποφάσισε να μοιραστεί την ιστορία της στην πλατφόρμα Reddit. Οι λόγοι που την οδήγησαν σε αυτή την επιλογή προκάλεσαν έντονα θετικές αντιδράσεις από τους χρήστες του forum. Η μαρτυρία της και οι σχετικές αντιδράσεις που προκάλεσε είναι ενδεικτικές της πολυπλοκότητας των σχέσεων και της ανθρώπινης ψυχολογίας.

«Τον άφησα να με απατήσει, ενώ φτιάχναμε το γραφείο μου στο σπίτι και μετά το έδιωξα», έγραψε αρχικά η γυναίκα, η οποία στη συνέχεια αποκάλυψε πως ήταν μαζί με τον πρώην σύζυγό της για 16 χρόνια, τα 14 παντρεμένοι και απέκτησαν έναν γιο και μία κόρη.

Η Δυσκολία της Συγχώρεσης
Στην αφήγησή της, η γυναίκα αναφέρει ότι, όταν ανακάλυψε την πρώτη φορά την απιστία του συζύγου της, στράφηκε στον εαυτό της για να βρει ευθύνες. Πίστευε ότι η πίεση που του ασκούσε να βρει εργασία, καθώς εκείνος ήταν άνεργος εκείνη την περίοδο, μπορεί να τον οδήγησε σε αυτή την πράξη. Ο άντρας της, ο οποίος ήταν η πρώτη της αγάπη, έλαβε τη συγχώρεσή της μετά την πρώτη του απιστία και η ίδια επέλεξε να μην αναφερθεί ξανά σε αυτό το γεγονός, πιστεύοντας ότι ίσως όλα θα επανέρχονταν στην κανονικότητα.

Δυστυχώς, όπως διαπίστωσε, η συγχώρεση αυτή δεν ήταν αρκετή, καθώς ο σύζυγος δεν περιορίστηκε σε μια μοναδική απιστία. Η γυναίκα αποκάλυψε επίσης την καθημερινότητα του ζευγαριού κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όταν ο σύζυγός της απολύθηκε από την εργασία του, με αποτέλεσμα το μόνο εισόδημα στο σπίτι να προέρχεται αποκλειστικά από εκείνη. Αυτή η δύσκολη κατάσταση επιβάρυνε ακόμα περισσότερο τη σχέση τους, καθώς η πίεση και οι προκλήσεις που αντιμετώπιζαν φάνηκαν να επιδεινώνουν τη δυναμική της σχέσης τους.

«Δούλευα από το σπίτι, όποτε μας το επέτρεπαν και φρόντιζα τα παιδιά, τις δουλειές του σπιτιού και τους λογαριασμούς».

Παρ’ όλα αυτά σύντομα ανακάλυψε πως ο σύζυγός της απατούσα ξανά. «Μία μέρα είδα στο κινητό του μηνύματα από κάποιον Α46. Ήταν γυναίκα. Και ήταν η ερωμένη του. Δεν έκανα τίποτα εκείνη τη στιγμή. Προώθησα απλώς τα μηνύματα το στο κινητό μου και μετά το ξέχασα. Επικεντρώθηκα στη δουλειά μου και απομακρύνθηκα από εκείνον – πράγμα εύκολο, αφού εγώ δούλευα και εκείνος ήταν κολλημένος στο κινητό του».

Η γυναίκα αποκάλυψε ότι κατά τη διάρκεια της σχέσης της με τον σύζυγό της, τον υποστήριζε οικονομικά, προσφέροντάς του χρήματα ώστε να μπορεί να διασκεδάζει με τους φίλους του και να κάνει αγορές, καθώς η επαγγελματική της κατάσταση ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκή. Ωστόσο, όταν, ύστερα από μία συναισθηματικά φορτισμένη συζήτηση, ζήτησε από τον άντρα της να αναζητήσει εργασία, εκείνος προτίμησε να σκεφτεί έναν τρόπο να διατηρεί την επαφή του με την ερωμένη του, η οποία διέμενε σε άλλη πόλη. Αυτή η αποκάλυψη καταδεικνύει όχι μόνο την ανευθυνότητα του συζύγου της, αλλά και τη δυσκολία της γυναίκας να αντιληφθεί την προδοσία σε μια περίοδο όπου προσπαθούσε να στηρίξει τη σχέση τους, προσφέροντάς του την οικονομική στήριξη και ενθαρρύνοντάς τον να βρει μια επαγγελματική διέξοδο.

«Μου είπε πως βρήκε δουλειά σε μια κατασκευαστική για ένα έργο σε μια άλλη πολιτεία που θα διαρκούσε 15 με 20 ημέρες. Ευτυχώς, η δουλειά που είχα ξεκινήσει πήγαινε καλά και οι εργασίες για το γραφείο στο σπίτι είχαν σχεδόν ολοκληρωθεί. Είχα έναν αξιόλογο αριθμό πελατών και ένιωθα έτοιμη. Ένιωθα καλά με τον εαυτό μου. Έτσι, προετοίμασα ένα όμορφο δείπνο, έστειλα τα παιδιά στις γιαγιάδες και του ζήτησα διαζύγιο», έγραψε η γυναίκα, η οποία δεν δίστασε να παραδεχτεί πως «χρησιμοποίησε» τον σύζυγό της για το δικό της καλό.

«Μπορεί να αναρωτιέστε γιατί περίμενα τόσο καιρό, αλλά οφείλω να παραδεχτώ πως είναι καλός πατέρας και ενώ μιλούσε συνέχεια στο κινητό του, βοηθούσε στο σπίτι όσο εγώ δούλευα. Τον χρησιμοποίησα και δεν νιώθω ενοχές».

Όσοι διάβασαν την ιστορία της της έδωσαν συγχαρητήρια για τη στάση της, ενώ τη θεωρούν πρότυπο ψυχραιμίας.

«Ουάου! Ορίστε η έμπνευσή μου για παρόμοιες μελλοντικές καταστάσεις. Τα πήγες πολύ καλά συγχαρητήρια», έγραψε ένας με έναν άλλο να σημειώνει: «Είμαι πολύ υπερήφανος για εσένα. Χρειάζεται πολύ δύναμη για να παραμείνεις ψύχραιμος και ευγενικός όταν συναισθηματικά καταρρέεις. Συγκρατήθηκες, βρήκες τη σωστή στιγμή και εκτέλεσες άψογα το σχέδιο».

«Νιώθει ενοχές επειδή ξέρει ότι δεν ήταν σωστός απέναντί σου και τώρα προσπαθεί να αλλάξει τη ρητορική εναντίον σου, για να νιώσει εκείνος καλύτερα», σημείωσε ένας τρίτος. Εσείς, τι πιστεύετε;

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Από «πριγκίπισσα του ψωμιού» εργαζόμενη σε νυχάδικο: Η νέα δουλειά της κόρης του αρτοβιομήχανου Κατσέλη

evosmos

Δύσκολες ώρες για την Χριστίνα Τσάφου: «Έμεινα χωρίς λεφτά. Τα ξόδεψα όλα για την οικογένειά μου κι αν χρειαζόταν θα το έκανα ξανά»

evosmos

Δημήτρης Σταρόβας: Μια νέα αρχή

evosmos

Leave a Comment