ΕΛΛΑΔΑ

«Έκοψαν» το επίδομα αναπηρίας σε 15χρονο χωρίς χέρι – Τι απαντάει ο ΕΦΚΑ

Γραφειοκρατία χωρίς τέλος και απίστευτη ταλαιπωρία για την οικογένεια

Απίστευτη ταλαιπωρία βιώνει η οικογένεια ενός 15χρονου παιδιού το οποίο γεννήθηκε χωρίς χέρι από τον αγκώνα και κάτω, με τον ΕΦΚΑ να του «κόβει» το επίδομα αναπηρίας. Ο παππούς του παιδιού που γεννήθηκε το 2007 με πρόβλημα αναπηρίας κατήγγειλε μιλώντας στον Realfm 97,8 την αδιανόητη απόφαση του ΕΦΚΑ και την γραφειοκρατία με την οποία έχουν έρθει αντιμέτωποι:

«Η οικογένεια του εγγονού μου κίνησε μια διαδικασία για ένα τεχνητό μέλος, το οποίο κόστιζε 13.000 ευρώ. Τρέχαμε στα υπουργεία και η γραφειοκρατία ήταν μεγάλη. Μας είπαν τελικά “πάρτε το μέλος όσο κοστίζει και θα καλύψουμε το κόστος μετά”. Τελικά ούτε τα μισά δεν πήραμε», περιέγραψε ο ίδιος και συνέχισε περιγράφοντας για τον κρατικό παραλογισμό:

«Έως το 2014 λόγω αναπηρίας κατά 67% το παιδί έπαιρνε επίδομα. Τότε επειδή άλλαξαν οι πίνακες και προβλεπόταν ότι για να έχει κάποιος αναπηρία σε ποσοστό 67% θα έπρεπε να τού λείπει το χέρι από τον αγκώνα και πάνω κόπηκε το επίδομα. Πήγαμε με την κόρη μου στα ΚΕΠΑ στην Πειραιώς και σε άλλες αρμόδιες υπηρεσίες και δεν βγάλαμε άκρη πουθενά», είπε ο παππούς του παιδιού.

«Δεν είναι δουλειά μας» απαντάει ο ΕΦΚΑ
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑ, Όμηρος Τσάπαλος μιλώντας στην εκπομπή υποστήριξε ότι «υπάρχει μια συγκεκριμένη λίστα παθήσεων που καταρτίζουν γιατροί ώστε μόλις οι πολίτες περνούν από επιτροπές ΚΕΠΑ να βγαίνει το ποσοστό αναπηρίας και να παίρνουν συντάξεις και διάφορες παροχές ή επιδόματα. Προφανώς από όσα μας είπε ο κ. Βλάχος καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχει στη λίστα το να μην έχει το χέρι του κάποιος από τον αγκώνα και κάτω. Φυσικά και είναι παράλογο να μην υπάρχει. Όμως, δεν είναι δουλειά του ΕΦΚΑ και των υπηρεσιών του υπουργείου Εργασίας. Είναι δουλειά γιατρών» είπε και πρόσθεσε ότι θα εισηγηθεί να ενταχθεί και αυτή η πρόβλεψη αναπηρίας στη λίστα…

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Κατάξανθη, με μακριά μαλλιά, ολόκληρη κοπέλα: Η Εύα Τσιμιτσέλη μεγάλωσε και ποζάρει με τον καλύτερό της φίλο

evosmos

«Σφίγγει» ο κλοιός για Παππά και «White House» μετά τις αποκαλύψεις Καλογρίτσα

evosmos

Κολωνός: Νέο αίτημα αποφυλάκισης θα καταθέσει η μητέρα της 12χρονης

evosmos

Leave a Comment