ΕΛΛΑΔΑ

Ένοπλη αντιπαράθεση Τουρκίας και Γαλλίας στην Αν.Μεσόγειο: Δεκάδες τουρκικά μαχητικά κατά δύο Rafale και μίας φρεγάτας

Μεγάλη αεροπορική άσκηση πραγματοποιεί η Τουρκία στην Aνατολική Μεσόγειο πραγματοποιώντας ουσιαστικά επίδειξη δύναμης κατά της γαλλικής δύναμης της μίας φρεγάτας “Aconit” και των δύο μαχητικών Rafale F.3 που ασκούνται στην περιοχή δυτικά και νότια της Κύπρου.

Τουρκικά μαχητικά F-16 και F-4E, οι πληροφορίες αναφέρουν έναν αριθμό 16 έως 20 μαχητικών, μαχητικών μαζί με αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού KC-135 και αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου Ε-7Τ πραγματοποίησαν μεγάλο αριθμό εξόδων, προσεγγίζοντας την γαλλική φρεγάτα.

Tα F-4E Τerminator προχώρησαν σε ασκήσεις προσομοίωσης πλήγματος της γαλλικής φρεγάτας με βλήματα AGM-84K SLAM, ακτίνας δράσης 250 χλμ.


Ολα αυτά, φυσικά, μόνο τυχαία δεν είναι καθώς στην Αθήνα, υπογράφηκε η απόκτηση των 18 μαχητικών Rafale F.3R, με την Γαλλίδα υπουργό Άμυνας Φλοράνς Παρλί να μιλά για «άμεση ενίσχυση του ελληνικού Ναυτικού με γαλλικές φρεγάτες».ΠΗΓΗ

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Η κυβέρνηση καταδικάζει το κάψιμο της τουρκικής σημαίας μετά τις απειλές της Τουρκίας

evosmos

Θεσσαλονίκη: Στο «σκαμνί» 53χρονος για τον βιασμό της ανιψιάς του – «Το σπίτι μου είναι ένας τάφος ανοιχτός»

evosmos

Άβυσσος η ψυχή…. των καναλιών-Επανεμφάνιση…του Στάθη Παναγιωτόπουλου στην τηλεόραση

evosmos

Leave a Comment