ΕΛΛΑΔΑ

Έρευνα: 7 στους 10 χρησιμοποιούν τις κάρτες για τις καθημερινές τους συναλλαγές

Σχεδόν 7 στους 10 (65%) χρησιμοποιούν τις κάρτες σε «υψηλό» και «πολύ υψηλό» βαθμό κατά τις καθημερινές τους συναλλαγές.

Οι ψηφιακές πληρωμές εμφανίζονται βαθιά ενσωματωμένες στην καθημερινή ζωή των Ελλήνων καταναλωτών καθώς σχεδόν 1 στους 2 (46%) επιλέγει να έχει μαζί του τόσο μετρητά όσο και κάρτες κάθε φορά που φεύγει από το σπίτι.

Ένα αξιοσημείωτο ποσοστό στηρίζεται αποκλειστικά στις κάρτες (24%), ξεπερνώντας εκείνους που επιλέγουν αποκλειστικά μετρητά (18%). Ταυτόχρονα, το 12% επιλέγει να έχει μαζί του ψηφιακό πορτοφόλι ως το κύριο μέσο πληρωμής.

Επιπλέον, 1 στους 4 πραγματοποιεί αγορές μέσω των social media σποραδικά, στοιχείο που αποδεικνύει ότι οι Έλληνες υιοθετούν τις νέες τάσεις, ενώ ψηφιακά πληρώνουν κυρίως σε σούπερ μάρκετ, εμπορικά καταστήματα, πρατήρια καυσίμων, παρόχους τηλεπικοινωνιών και στην εστίαση.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Ξεκινά η «πολιορκία» του Καστελορίζου – Οι Τούρκοι εκδίδουν NAVTEX για έρευνες επί των Ε.Χ.Υ.

evosmos

Έγκλημα στην Αίγινα: ΣΟΚΑΡΟΥΝ τα νέα στοιχεία για το πώς σκότωσε την Μαρία Μπονίκου ο γιος της

evosmos

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΧΑΣΚΙ ΣΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ! ΜΑΡΤΥΡΑΣ – ΚΛΕΙΔΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ “ΣΠΑΣΕΙ” ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ!

evosmos

Leave a Comment