ΕΛΛΑΔΑ

Έρχεται διπλή αύξηση στα επιδόματα – Ποιοι οι δικαιούχοι

Στα σχέδια του οικονομικού επιτελείου βρίσκεται διπλή αύξηση των επιδομάτων τα οποία λαμβάνουν οι οικογένειες με παιδιά, στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης για την αντιμετώπιση του δημογραφικού το οποίο αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση εντός του Μαΐου.

Η πρώτη αύξηση προς τις οικογένειες με παιδιά αναμένεται να έλθει έμμεσα στις παροχές τις οποίες απολαμβάνουν οι πολύτεκνοι μέσω της αναγνώρισης των τριτέκνων ως πολυτέκνων, όπως η ίδια η αρμόδια Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, κα Σοφία Ζαχαράκη έχει δηλώσει.

Η δεύτερη αύξηση πιθανότατα θα αφορά όλες τις οικογένειες με παιδιά μέσω της αύξησης του ύψους των επιδομάτων τέκνων (Α21) που θα προκύψει από τις δαπάνες τις οποίες αναμένεται να εξοικονομήσει ο κρατικός προϋπολογισμός από τη μείωση ή ακόμα και αφαίρεση του επιδόματος τέκνων από όσους ελευθέρους επαγγελματίες «κοπούν» από το σύστημα του Α21 λόγω του αυξημένου φορολογητέου εισοδήματος που φέρνει το νέο σύστημα φορολογίας που ισχύει από φέτος.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Νέα αποκάλυψη για το θρίλερ της Πάτρας: Το… σχέδιο του ζευγαριού μετά τον θάνατο της Μαλένας

evosmos

Ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις εν κρυπτώ με Τουρκία στο ΝΑΤΟ – Τα «7» σημεία που καταργούν το ελληνικό δόγμα αποτροπής

evosmos

Τιμολόγια ρεύματος: Μειώθηκαν έως 42 % τον Μάρτιο συγκριτικά με τον Ιανουάριο

evosmos

Leave a Comment