ΕΛΛΑΔΑ

Έτσι θα μειώσετε έξοδα θέρμανσης και λογαριασμούς ρεύματος έως και 20%. Ένας απλός τρόπος για να κάνετε οικονομία στη θέρμανση

Καθώς πλέον βρισκόμαστε στο κατώφλι του χειμώνα, η ανησυχία σχετικά με τα έξοδα της θέρμανσης μεγαλώνει, λαμβάνοντας υπόψη και τις εκτιμήσεις των ειδικών σε σχέση με τις προβλεπόμενες τιμές του πετρελαίου.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να βελτιώσουμε την ενεργειακή απόδοση του σπιτιού μας και να ξοδεύουμε λιγότερα χρήματα στη θέρμανση, κάτι που μπορούμε να πετύχουμε καθαρίζοντας σωστά το καλοριφέρ μας, καθώς και αποφεύγοντας ένα πολύ κοινό λάθος που κάνουμε με το καλοριφέρ.

Παράλληλα, κάτι που μάλλον αποτελεί πλέον κοινό τόπο είναι ο βασικός ρόλος της μόνωσης στην διατήρηση της επιθυμητής θερμοκρασίας του σπιτιού, χωρίς να γίνεται σπατάλη ενέργειας.

Εντούτοις, αυτό που ίσως δε γνωρίζατε είναι πως τα παράθυρα οφείλονται για το 40% της συνολικής απώλειας θερμότητας σε ένα σπίτι, σύμφωνα με την ενεργειακή ιστοσελίδα της αμερικανικής κυβέρνησης, «Energy.Gov».

Ο απλός τρόπος για να μειώσετε τους λογαριασμούς της θέρμανσης έως και 20%

Στην πραγματικότητα, υπάρχει ένας πολύ απλός τρόπος για να λύσουμε το πρόβλημα της απώλειας θέρμανσης μέσω των παραθύρων, χρησιμοποιώντας χοντρές κουρτίνες καλής ποιότητας.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «The Sun», κλείνοντας τις κουρτίνες μας μπορούμε να κάνουμε εξοικονόμηση ενέργειας έως και 15%.

Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, μπορείτε να επιλέξετε υφασμάτινα ρολά σκίασης (στόρια), τα οποία εάν έχουν «αεροστεγή» εφαρμογή, μπορούν να μειώσουν την απώλεια θερμότητας ακόμα και κατά 20%. Τα στόρια αυτά είναι επίσης χρήσιμα και κατά τους θερινούς μήνες, όταν θέλετε να κρατήσετε μέσα στο σπίτι τη δροσιά του κλιματιστικού.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Δέσποινα Μπεμπεδέλη: Ο γάμος με γνωστό ηθοποιό και η τραγική τους ιστορία – Νόμιζαν όλοι πως ήταν νεκρός

evosmos

Ικαρία: 11χρονο αγοράκι πνίγηκε κολυμπώντας στους Φούρνους

evosmos

Άστατος σήμερα ο καιρός – Πού αναμένονται βροχές και καταιγίδες

evosmos

Leave a Comment