LIFE STYLE ΕΛΛΑΔΑ

Αίθρα Λυκουρέζου: Κρίμα που δεν ζει η μαμά μου να δει τη μεταμόρφωσή μου. Ο πατέρας μου το έμαθε όταν έγινα 25

Η Μαρία-Ελένη Λυκουρέζου, η οποία πρόσφατα άλλαξε το όνομά της σε Αίθρα Λυκουρέζου, ήταν καλεσμένη στην εκπομπή «Fay’s time», όπου μίλησε για την προσωπική της μεταμόρφωση, τις σκοτεινές περιόδους της ζωής της, αλλά και την απώλεια της μητέρας της, Ζωής Λάσκαρη.

Αρχικά, περιέγραψε: «Στα τελευταία επτά χρόνια, από τότε που “έφυγε” η μητέρα μου, ο τίτλος που θα έβαζα, είναι “μεταμόρφωση”, “μεταμόρφωση σε όλα τα επίπεδα”. Θα ήθελα να είναι εδώ να έχει δει αυτή τη μεταμόρφωση. Θα το ήθελα πάρα πολύ. Αν και νιώθω ότι είναι παντού, πολλές φορές κάνω την κίνηση να την πάρω τηλέφωνο για να της πω τι έχει γίνει, τι έχω κάνει. Η μάνα είναι μάνα. Σε όποια ηλικία και να τη χάσεις, είναι μάνα. Σου λείπει. Δεν γίνεται να μη σου λείψει. Από την άλλη, οι απώλειες μάς δυναμώνουν. Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στη ζωή αν δεν πονέσουμε, αν δεν πάθουμε».

Επίσης, τόνισε: «Έχω αλλάξει πολλά πράγματα τα τελευταία χρόνια και έχω πάρει πολλή δύναμη από τον πόνο της απώλειας, πάρα πολλή δύναμη. Πάρα πολύ πόνο, αλλά και πάρα πολλή δύναμη».

Για τις δύσκολες στιγμές της ζωής της, η Αίθρα Λυκουρέζου σημείωσε: «Το δυσκολότερο κομμάτι που περνάς είναι ο πόνος και πρέπει να τον αντιμετωπίσεις μόνος σου, γιατί στον πόνο, στα σκοτάδια σου, στη ουσία δεν υπάρχει κανείς δίπλα σου. Και χωρίς κάποια ουσία, να μην πάρεις χάπι, να μην πιεις αλκοόλ, να μην πέσεις στο φαγητό, να είσαι σε ένα δωμάτιο κλεισμένος με κλειστά όλα και να πιέζεσαι, να πονάς, αλλά να το βιώνεις, να μην πας στην εύκολη λύση. Αυτό πλέον έχει γίνει βίωμά μου, έτσι ξεπερνάω πλέον τις καταστάσεις, έτσι προχωράω, έτσι πάω μπροστά».

Στη συνέχεια, σχολίασε τη μάχη της με τις εξαρτήσεις αλλά και τον θάνατο της μητέρας της: «Ήταν πολύ σκοτεινή η περίοδος της απώλειας της μαμάς μου. Ήμουν 15 χρονών όταν ξεκίνησα τα ναρκωτικά και σταμάτησα στα 25, έχουν περάσει 21 χρόνια από τότε… Ξαναγεννήθηκα τότε. Πάντα λένε ότι ξαναγεννιέσαι, όταν σταματάς τα ναρκωτικά και ξεκινάς από την ηλικία που τα ξεκίνησες πάλι. Σε αυτά τα 21 χρόνια συνέβησαν διάφορα πράγματα, η απώλεια της μάνας μου ήταν ένα από αυτά και θα μπορούσα να έχω πέσει πάλι στα ναρκωτικά ή το αλκοόλ για να το ξεπεράσω. Ήταν ένα τεστ για μένα αυτό. Το πέρασα μόνη μου με νερό, χωρίς να πέσω στο φαγητό, τα χάπια. Ούτε στην κηδεία πήρα κάτι. Δεν το είχα ανάγκη, αλλά πονάει περισσότερο. Όταν όμως το ξεπεράσεις, νιώθεις πιο δυνατός. Είμαι άλλος άνθρωπος. Όλοι μεγαλώνοντας αλλάζουμε, αν δεν αλλάξουμε είναι θάνατος, είναι ζωτικής σημασίας η εξέλιξη και η αλλαγή».

Σε άλλο σημείο, ανέφερε: «Μπήκα σε θέατρο μετά από επτά χρόνια, πέρυσι. Δεν ήθελα να μπω, δε μπορούσα, με έπνιγε. Που μεγάλωσα μέσα στα καμαρίνια και τα θέατρα. Μπήκα πάλι πέρυσι για λίγο και μου άρεσε. Κάτι ετοιμάζω αλλά έχω επικεντρωθεί στο life coaching».

Τέλος, η Αίθρα Λυκουρέζου είπε για τη νέα της καθημερινότητα: «Δεν πήγα κάπου να γίνω καλά όταν έκοψα τα ναρκωτικά. Δεν είναι μόνο τα ναρκωτικά, είναι οι παρέες, το αλκοόλ. Έχω άλλη καθημερινότητα τα τελευταία πολλά χρόνια…. Αλλά και πάλι, αυτό είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει… Ήμουν χορτοφάγος 14 χρόνια και τα τελευταία τέσσερα τρώω πάλι κρέας, μου βγήκαν διάφορα προβλήματα, είχα ανάγκη να φάω κρέας. Με έσωσε».

Αίθρα Λυκουρέζου: “Γι’ αυτό άλλαξα το όνομά μου. Δεν το είπα στην οικογένειά μου, το έμαθαν από το διαδίκτυο”

Η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου αποφάσισε να αλλάξει το όνομά της σε «Αίθρα» και διατύπωσε τους λόγους πίσω από αυτή την απόφαση.

Μιλώντας στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!», η πλέον Αίθρα Λυκουρέζου ανέφερε ότι η άλλαγη αυτή εμπνεύστηκε από την αρχαία ελληνική φιλοσοφία.

Αίθρα Λυκουρέζου: Τα όσα ανέφερε

Πιο αναλυτικά, είπε: «Η ταυτότητα είναι απλώς ένα χαρτί. Εγώ θέλω να λέγομαι Αίθρα είναι στην ψυχή και στην καρδιά μου, σημαίνει φωτεινός ουρανός. Όποιος διαβάσει καταρχάς αρχαία ελληνική Φιλοσοφία θα καταλάβει και θα μάθει, ότι στην αρχαία Ελλάδα όλοι άλλαζαν τα ονόματά τους μετά από κάποια ηλικία. Αυτό δεν το ξέρει κανένας».

Στην πορεία, η κόρη της Ζωής Λάσκαρη και του Αλέξανδρου Λυκουρέζου πρόσθεσε ότι: «Όλοι όμως αλλάζουν τα ονόματα τους γιατί ξεραίνονται από μετά από κάποια ηλικία αλλάζει άρα αυτό το όνομα που είχες και σου είχανε δώσει γονείς σου δε σε αντιπροσωπεύει πια. Επειδή λοιπόν είμαι Ελληνίδα 100 τοις 100, μέχρι το κόκκαλο, πρεσβεύω την αρχαία ελληνική φιλοσοφία αγαπώ όλους τους προγόνους μου όλα αυτά που μου έχουν περάσει γιατί τα πάντα από αυτούς έχουν ξεκινήσει, δεν θα μπορούσα να μην άλλαζα το όνομά μου».

Στην ερώτηση για το πώς το ανακοίνωσε στο στενό της περιβάλλον, η Αίθρα Λυκουρέζου είπε: «Δεν το ανακοίνωσα, καταρχάς δεν ρωτάω και το μάθανε μέσα από το διαδίκτυο».

Πώς ανακοίνωσε ότι άλλαξε όνομα;

Στο βίντεο που ανέβασε, ακούγεται να λέει: «Πόσο χαίρομαι που άλλαξα το όνομά μου, που με λένε Αίθρα και όχι Μαρία Ελένη Ζωή. Το Αίθρα αγαπώ πλέον, το Αίθρα με αντιπροσωπεύει πλέον. Ένας λόγος παραπάνω που δεν θέλω να με λένε πλέον, Μαρία Ελένη είναι γιατί Μαρία Ελένη ονομάζουν την εισαγγελέα που αθώωσε τον Ηλία Μίχο. Οπότε, ευτυχώς που έχω κρατήσει το Αίθρα και όχι το Μαρία Ελένη».

Στη λεζάντα της δημοσίευσής της, έγραψε: «🔅 Αίθρα. Η μητέρα του θρυλικού ήρωα Θησέα. Πριγκίπισσα της Τροιζήνας. Κόρη του βασιλιά Πιτθέως. Αυτά! Αλλάζω τα πάντα. Αυτό που ήμουν δεν είμαι πια. Αγαπώ τις αλλαγές. Την ροή!

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Ενδείξεις αποκλιμάκωσης στο Αιγαίο: Οι Τούρκοι αποσύρουν πλοία και «κατεβάζουν» tweet που μίλαγε για έναρξη ερευνών

evosmos

Ρόδος: Viral ο οδηγός λεωφορείου που άφησε το τιμόνι και… χόρεψε Φουρέιρα (ΒΙΝΤΕΟ)

evosmos

Βίντεο ντοκουμέντο: Καρέ καρέ η δολοφονία του Κούρδου σε καφετέρια στο Περιστέρι

evosmos

Leave a Comment