ΕΛΛΑΔΑ

Αγία Βαρβάρα: Τα νέα στοιχεία που «καίνε» τον 69χρονο δράστη

Προφυλακιστέοι για τη δολοφονία του γιατρού στην Αγία Βαρβάρα κρίθηκαν ο 69χρονος δράστης της δολοφονίας αλλά και η σύζυγός του.

Ο δράστης, ο οποίος στις 24 Φεβρουαρίου πυροβόλησε και σκότωσε με καραμπίνα τον γαμπρό του μέσα στην αυλή του σπιτιού του, αρνείται πως το έγκλημα ήταν προσχεδιασμένο αναφέροντας χαρακτηριστικά πως την ώρα της δολοφονίας ήταν εν βρασμώ καθώς ο γαμπρός του τον έβρισε και του μίλησε άσχημα. Τόνισε μάλιστα πως έχει μετανιώσει για όλα όσα συνέβησαν.

Σύμφωνα πάντως με μαρτυρίες πρόκειται για έναν άνθρωπο καταπιεστικό, που ήθελε να ελέγχει τις ζωές των άλλων.

«Φαίνεται να το είχε προσχεδιάσει»

Χαρακτηριστικές οι αναφορές του γιου του δολοφόνου, ο οποίος είναι αστυνομικός στο επάγγελμα. Κατά την κατάθεσή του ανέφερε ότι ο πατέρας του είχε σχεδιάσει το φονικό και περίμενε την ευκαιρία για να σκοτώσει τον άτυχο γιατρό.

«Ο δράστης ήξερε το πρόγραμμα του γαμπρού μας ανά πάσα ώρα και στιγμή. Δεν ξέρουμε τον λόγο για τον οποίο του αφαίρεσε τη ζωή, αλλά φαίνεται να το είχε προσχεδιάσει, γιατί, διαφορετικά, την καραμπίνα που είχε στο χωριό δεν είχε λόγο να τη φέρει στην Αθήνα. Την καραμπίνα την έχει φέρει εδώ και λίγους μήνες. Ο ίδιος ήθελε να ελέγχει ακόμη και τη δική μου σύντροφο», φέρεται να κατέθεσε ο γιος του 69χρονου.

Την ίδια στιγμή, η σύζυγος του θύματος από την πρώτη στιγμή διέψευσε ότι είχε προβλήματα στον γάμο της, κάτι που ο πατέρας της χρησιμοποίησε για να δικαιολογήσει το φονικό.

Ανταλλαγή μηνύσεων

Οι σχέσεις του γαμπρού με τα πεθερικά του ήταν πολύ κακές το τελευταίο διάστημα. Μέσα σε έναν χρόνο είχαν καταλήξει τέσσερις φορές στο αστυνομικό τμήμα της Αγίας Βαρβάρας και είχαν ανταλλάξει μηνύσεις για ενδοοικογενειακή βία και σωματικές βλάβες.

«Πρόκειται για έναν καλό άνθρωπο και σωστό οικογενειάρχη, που παρά τις διαφορές με τα πεθερικά του δεν ήθελε να μιλά γι’ αυτές», λέει ο κ. Παναγιώτης, που γνώριζε εδώ και πολλά χρόνια τον άτυχο γιατρό.

«Απέφευγε να μιλά για τα πεθερικά του. Ακόμα και όταν ερχόταν η κουβέντα, δεν μιλούσε. Φαινόταν ότι κάτι δεν πάει καλά, αλλά ποτέ δεν είχε πει μπροστά στον κόσμο κάτι κακό για εκεί νους. Απεναντίας, πάντα μιλούσε με τα καλύτερα λόγια για τον αδελφό της συζύγου του, τον αστυνομικό», ανέφερε ο κ. Παναγιώτης.

«Ο γιατρός αγαπούσε την οικογένειά του»

Αναφορικά με τα όσα τόνισε ο δράστης στην απολογία του, ότι το θύμα είχε κακοποιητική συμπεριφορά απέναντι στη σύζυγό του αλλά και στα παιδιά, ο κ. Παναγιώτης, αρνείται κατηγορηματικά ότι ίσχυε κάτι τέτοιο και κάνει λόγο για έναν άνθρωπο που αγαπούσε και φρόντισε την οικογένειά του.

«Λάτρευε τη σύζυγό του και έλαμπε το πρόσωπό του όταν μιλούσε για εκείνη. Ήταν η μεγάλη του αγάπη, όπως έλεγε στους φίλους του. Σε ό,τι αφορά αυτά που ακούστηκαν από τον πεθερό του, ότι κακοποιούσε τη σύζυγό του, αλλά και τα παιδιά τους, είναι όλα ψέματα. Τα παιδιά τα υπεραγαπούσε και περνούσε μαζί τους πολλές ώρες μέσα στην ημέρα. Ήταν πολύ περήφανος για την οικογένειά του», λέει στην εφημερίδα ο άνθρωπος που γνώριζε καλά τον 57χρονο γιατρό.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Δείτε αναλυτικά πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Αυγούστου

evosmos

Ελαιόλαδο: «Ξέφρενο ράλι» στην τιμή του – Αναμένεται νέα εκτόξευση

evosmos

Μαρκέλλα Γιαννάτου: «Θα παντρευτώ όταν επιτραπεί ο γάμος και στους ομοφυλόφιλους – Δεν υπάρχουν ίσα δικαιώματα»

evosmos

Leave a Comment