LIFE STYLE ΕΛΛΑΔΑ

Αγνώριστη στα 79 της η ηθοποιός Μίρκα Καλατζοπούλου: Το παιδί “θαύμα”, η εξαφάνιση στην Αμερική & η απόσυρση

Η Μίρκα Καλατζοπούλου θεωρήθηκε ως ένα από τα παιδιά θαύματα της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου καθώς ξεκίνησε την καριέρα της σε ηλικία μόλις 9 ετών.

Η Μίρκα Καλατζοπούλου γεννημένη στην Αθήνα το 1945 από πολύ μικρή ηλικία ξεκίνησε μαθήματα κλασικού χορού. Στα μέσα της δεκαετίας του 1950 άρχισε τις εμφανίσεις στο παιδικό θέατρο μαζί με τον αδελφό της Γιάννη.

Έκανε το κινηματογραφικό ντεμπούτο της το 1955 σε ηλικία μόλις 9 ετών με την αισθηματική ταινία Η δούκισσα της Πλακεντίας σε σκηνοθεσία της Μαρίας Πλυτά και με πρωταγωνίστρια την Ρίτα Μυράτ στο ρόλο της δούκισσας Σοφίας. Ο πρώτος πρωταγωνιστικός της ρόλος ήταν στα Ερωτικά παιχνίδια του 1960 σε σκηνοθεσία Γιώργου Θεοδοσιάδη. Άλλοι σημαντικοί της ρόλοι στην δεκαετία του 1960 ήταν στις ταινίες Ο κατήφορος του Γιάννη Δαλιανίδη, Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο του Αλέκου Σακελλάριου και το Κορόιδο γαμπρέ του Κώστα Καραγιάννη.

Το 1967 μετά τον γάμο της με τον επιχειρηματία Καρλ Έπσερ έφυγε για τις Ηνωμένες Πολιτείες όπου ξεκίνησε να εμφανίζεται στη αμερικανική τηλεόραση συμμετέχοντας σε διάφορες εκπομπές, ενώ παράλληλα άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα υποκριτικής στη Σχολή της Κολούμπια, καθώς και μαθήματα στην διοίκηση επιχειρήσεων στο πανεπιστήμιο UCLA. Το 1978 η Καλατζοπούλου επέστρεψε στην Ελλάδα και άρχισε να παίρνει μέρος σε παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου, ενώ δύο χρόνια αργότερα το 1980 θα κάνει την επανεμφάνιση της στον κινηματογράφο με την ταινία Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο σε σκηνοθεσία του Νίκου Τζίμα. Το 1986 συμμετείχε στην ταινία Καραβάν Σαράι του Τάσου Ψαρρά, όπου και βραβεύτηκε για την ερμηνεία της. Η τελευταία της συμμετοχή στον κινηματογράφο ήταν στην ταινία Το βλέμμα του Οδυσσέα το 1995 σε σκηνοθεσία Θόδωρου Αγγελόπουλου.

Το 1967 γνώρισε και παντρεύτηκε τον σύζυγο της, τον Αμερικανό επιχειρηματία Καρλ Έπσερ γερμανικής καταγωγής και μετακόμισαν στο Λος Άντζελες, εκεί όπου δραστηριοποιούταν ο σύζυγος της. Μαζί απέκτησαν δυο παιδιά και τέσσερα εγγόνια και σήμερα ζει μαζί τους εκεί.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

ΚΥΚΛΩΜΑ ΜΑΣΤΡΟΠΕΙΑΣ- ΔΙΚΗ- ΑΠΟΦΑΣΗ- ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ. ΚΑΜΜΕΝΗ ΓΗ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

evosmos

Συντάξεις Φεβρουαρίου: Οι πληρωμές ανά ταμείο – Πότε θα καταβληθούν οι αυξήσεις

evosmos

Γιατί έχουμε νωρίτερα φέτος κουνούπια – Πού οφείλεται η πρώιμη έναρξη της εποχής τους

evosmos

Leave a Comment