ΕΛΛΑΔΑ

Αγρίνιο: “Κινείται βουνό” – Απίστευτο φαινόμενο – Εκκενώνεται οικισμός – Σπεύδει ο Ευθ. Λέκκας

Λες και κινείται το βουνό!”. Έτσι περιέγραψε ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου στο “Δυτικά Fm 92,8” το γεωλογικό φαινόμενο που βρίσκεται σε εξέλιξη σε ορεινές περιοχές του Δήμου, μετά την έντονη κακοκαιρία και τη σφοδρή βροχόπτωση με την οποία εκδηλώθηκε στην περιοχή στο Σάββατο

Ο κ. Παπαναστασίου ο οποίος συγκάλεσε σύσκεψη για να εκτιμηθούν οι ζημιές από την κακοκαιρία ανέφερε στη Δήμητρα Λαοπόδη ότι τα προβλήματα που προκλήθηκαν είναι πολύ σοβαρά. Εκτός από τις κατολισθήσεις η γη έχει ανοίξει σε πολλά σημεία γεγονός που μαρτυρά ότι βρίσκεται σε εξέλιξη γεωλογικό φαινόμενο.

Κλήθηκε ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας

Αύριο το πρωί θα βρίσκεται στο Αγρίνιο ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών Ευθύμης Λέκκας ο οποίος κλήθηκε προσωπικά από το δήμαρχο να εκτιμήσει το γεωλογικό φαινόμενο ενώ ενημερώθηκε και το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ).

Σήμερα, με εντολή του δημάρχου Αγρινίου εκκενώνεται τμήμα στο Άνω Κεράσοβο για προληπτικούς λόγους ενώ αναμένεται να εκκενωθούν και άλλες περιοχές.

Πηγή: Sinidisi.gr

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Λαμία: Καταγγέλλουν ολιγωρία γιατρών για τον θάνατο 49χρονου

evosmos

Κυριακάτικη Εργασία – Πώς αμείβεται και τι αλλάζει από το 2024

evosmos

Γιάννης Μπέζος: «Πήγα σε reunion και διαπίστωσα ότι όλοι οι παλιοί χαζοί παρέμειναν χαζοί»

evosmos

Leave a Comment