ΚΟΣΜΟΣ

Αμπντουλχαμίτ Χαν: Το τουρκικό γεωτρύπανο ξεκίνησε την πρώτη του γεώτρηση

Ξεκίνησε την Τετάρτη την πρώτη του γεώτρηση στο πηγάδι Yorukler-1 το τουρκικό γεωτρύπανο Αμπντουλχαμίτ Χαν, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ.

«Με τον ιδρώτα των μηχανικών μας και τις προσευχές του έθνους μας, το πλοίο μας θα είναι τυχερό και η γεώτρησή του θα είναι καρποφόρα», τόνισε ο αρμόδιος υπουργός σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Την ίδια στιγμή, εξέφρασε την αποφασιστικότητα της Τουρκίας να έρθουν γρήγορα τα καλά νέα από τη Μεσόγειο, μετά τις θετικές εξελίξεις στη Μαύρη Θάλασσα.

Το έβδομης γενιάς γεωτρύπανο, που η τιμή του πλησιάζει τα 200 εκ. δολάρια, θα πραγματοποιήσει γεωτρήσεις στην περιοχή έως τις 7 Οκτωβρίου και αν χρειαστεί η παραμονή του θα παραταθεί.

Όπως είπε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το νέο αυτό απόκτημα, είναι το σύμβολο του νέου ενεργειακού οράματος της Τουρκίας και το πρώτο βήμα του «ολοκληρωμένου επιχειρηματικού σχεδίου της χώρας στην Ανατολική Μεσόγειο».

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Μπαμπάς ρωτά ιδιοκτήτρια καφετέριας αν ο ανάπηρος γιος του μπορεί να μπει, κι εκείνη του δίνει την πιο όμορφη απάντηση

evosmos

Φρίκη στο Κολοράντο: Έφηβος δολοφόνησε και διαμέλισε άστεγο – Έκρυψε το κεφάλι στη ντουλάπα του

evosmos

Ροζ βίντεο του ΟΗΕ στο Ισραήλ: Βρέθηκαν οι δύο άντρες, όχι όμως και η κοπέλα με το κόκκινο φόρεμα

evosmos

Leave a Comment