ΚΟΣΜΟΣ

Αναπάντητο θράσος από τον Ρ.Τ.Ερντογάν: Έθεσε ζήτημα στον Ε.Μακρόν «γιατί η Γαλλία πουλά όπλα στην Ελλάδα»!

Επιχειρεί «φινλανδοποίηση» της Ελλάδας

Με μία κίνηση που δείχνει πώς αντιλαμβάνεται τις σχέσεις του με την Ελλάδα και ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν διαμαρτυρήθηκε στον πρόεδρο της Γαλλίας Ε.Μακρόν γιατί η Γαλλία πούλησε στην Ελλάδα μαχητικά αεροσκάφη Rafale F.3R και φρεγάτες FDI-Belh@rra!

Φτάσαμε στο σημείο να θέτει θέμα η Άγκυρα, που έχει αποδυθεί σε φρενίτιδα εξοπλισμών εδώ και 15 χρόνια, για την στοιχειώδη προσπάθεια της Ελλάδας να υπερασπιστεί το έδαφός της!

«Εκφράσαμε και την ανησυχία μας για την πώληση των όπλων στην Ελλάδα. Μιλήσαμε ανοικτά, με μια ευρεία ατζέντα» υπογράμμισε ο Ερντογάν.

Δεν είναι ακόμα γνωστό τι του απάντησε ο Γάλλος πρόεδρος, αλλά κάποιος στην Αθήνα πρέπει να δώσει επιτέλους μία απάντηση στον Τούρκο πρόεδρο.
Δεν μπορεί να τίθεται θέμα «φινλανδοποίησης» της χώρας, γιατί περί αυτού πρόκειται και να μην αντιδρά η Ελλάδα.

Όλα αυτά σε συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο τέλος των εργασιών του G20 της Ρώμης, όπου ο Αμερικανός πρόεδρος Τ.Μπάιντεν «έδωσε τα χέρια» με τπν Ρ.Τ.Ερντογάν για τα F-16: «Με τον Αμερικανό πρόεδρο μιλήσαμε για τον εκσυγχρονισμό των F-16 που διαθέτουμε και ίσως για την αγορά νέων. Διαπίστωσα μια θετική προσέγγιση», τόνισε ο Ερντογάν.

Όσο για την συνομιλία του με τον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν, τόνισε ότι έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην Λιβύη και στην διεθνή διάσκεψη που ετοιμάζεται να οργανώσει το Παρίσι στις 12 Νοεμβρίου χωρίς την παρουσία της Ελλάδας! Στη συνάντηση, παράλληλα, συζητήθηκε και η κατάσταση στο Αφγανιστάν και την Συρία.

Αναφερόμενος εξάλλου στη διμερή του συνάντηση με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι, ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε:

«Μετά τις σημερινές συζητήσεις, θεωρώ ότι μπορούμε να κάνουμε σημαντικά πράγματα. Ιδίως σε ό,τι αφορά την αμυντική βιομηχανία και στην αύξηση των εμπορικών συναλλαγών των δυο χωρών μας». Όλα αυτά αφού η ιταλική ΕΝΙ ζήτησε άδειες για έρευνες υδρογονανθράκων νότια της… Κρήτης από την Τουρκία!

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Αυτός είναι ο πιο «δυνατός» καφές στον κόσμο – Έχει περιεκτικότητα σε καφεΐνη 928 mg ανά φλιτζάνι

evosmos

Ανείπωτη τραγωδία στις ΗΠΑ! Μάνα περίμενε να πάρει το παιδί της έξω από σχολείο στην Φλόριντα και την σκότωσε κεραυνός

evosmos

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο Β.Πούτιν έδωσε εντολή για «άμεση ετοιμότητα προς πυρηνικό πλήγμα» στις στρατηγικές δυνάμεις της Ρωσίας!

evosmos

Leave a Comment