ΕΛΛΑΔΑ

ΑΝΟΙΞΑΝ ΟΙ ΟΥΡΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ(ΦΩΤΟ- ΒΙΝΤΕΟ)

Σε ποιες περιοχές υπάρχουν σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία
Ο καιρός αλλάζει ραγδαία τις επόμενες ώρες σε αρκετές περιοχές. Ισχυρές καταιγίδες με ζημιές και πλημμυρισμένους δρόμους έχουν ήδη εκδηλωθεί σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Αμφιλοχία.

Ένα δέντρο έπεσε στην Καλλικράτεια ενώ αργότερα τα φαινόμενα εξασθένησαν. Στο μεταξύ αυξημένη είναι η κίνηση των οχημάτων στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Μουδανίων μέσω της οποίας επιστρέφουν στην πόλη οι εκδρομείς του Σαββατοκύριακου.

Έντονα καιρικά φαινόμενα επικρατούν και στη Φθιώτιδα, με τη βροχόπτωση να έχει δημιουργήσει ποταμούς, κόβοντας την συγκοινωνία τουλάχιστον σε δύο σημεία.

Συγκεκριμένα, βροχές και καταιγίδες αναμένονται στα περισσότερα ηπειρωτικά και στο Ιόνιο, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Πιο αναλυτικά, οι βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν στη Μακεδονία έως το πρωί θα επεκταθούν σταδιακά στα λοιπά ηπειρωτικά, πλην της Θράκης, και στο Ιόνιο και θα ενισχυθούν ενώ θα σημειωθούν και καταιγίδες.

Η πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων είναι αυξημένη, κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται ο αθροιστικός υετός (βροχές/καταιγίδες) που αναμένεται έως το βράδυ της Κυριακής 05/07.

Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει?

Gepostet von Fani Kouziaki am Sonntag, 5. Juli 2020

kairos_ionio

lamia_kairiko

Έντονη θα είναι η κεραυνική δραστηριότητα, ιδιαίτερα κατά τις θερμές ώρες της ημέρας. Στο σχετικό χάρτη παρουσιάζεται η κεραυνική δραστηριότητα που αναμένεται το απόγευμα της Κυριακής 05/07.

Οι βορειοδυτικοί άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει τους 34 βαθμούς, με εξαίρεση τη Θράκη και το Ανατολικό Αιγαίο όπου κατά τόπους θα φτάσει τους 35-36 βαθμούς.

kairos_kakokairia_kiriaki_ionio

Ισχυρή καταιγίδα πλήττει τη Θεσσαλονίκη, με το κύμα κακοκαιρίας να έχει ήδη αρχίσει να δείχνει τα δόντια του στα βόρεια προάστια.

Οι δρόμοι γέμισαν με νερά σε πολλές περιοχές της πόλης, ενώ οι ταχύτητες των αυτοκινήτων είναι πολύ χαμηλές.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν και αύριο, και οι πολίτες πρέπει να δείξουν μεγάλη προσοχή. Σοβαρά προβλήματα, αντιμετωπίζουν περιοχές του Δήμου Κιλελέρ από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έκαναν την εμφάνιση τους χθες και βρίσκονται σε εξέλιξη.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιδήμαρχος Βάνα Χλιάπη από τα καιρικά φαινόμενα όπως το χαλάζι, τη βροχή και τους ανέμους έχουν καταστραφεί σκεπές από ποιμνιοστάσια της περιοχής, ενώ μεγάλες είναι οι ζημιές σε βαμβακοκαλλιέργειες, βιομηχανική τομάτα και δενδροκαλλιέργειες.

Σύμφωνα με την κ. Χλιάπη, οι ζημιές έχουν προκληθεί σε χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμων και μη εκτάσεων.

Η αρμόδια αντιδήμαρχος τόνισε ότι η αγωνία των αγροτών είναι μεγάλη, ενώ το ενδιαφέρον στρέφεται στην αυριανή ημέρα και στην άφιξη κλιμακίου του ΕΛΓΑ, προκειμένου να προχωρήσει σε καταγραφή των ζημιών.

Δείτε βίντεο από την κακοκαιρία


Καταστροφές και στην Αμφιλοχία – Δείτε φωτογραφίες

amfiloxia

amfiloxia_weather

amfiloxia_kairos

 

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

ΔΙΝΟΥΝ ΝΕΚΡΟ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟ ΤΟΥ ΝΑΡΚΟΠΛΟΙΟΥ NOOR 1 ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΟΥ ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ

evosmos

Συγκλονιστικές καταθέσεις για τη δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια: «Μου είπαν ότι μάλλον είχε πεθάνει»

evosmos

Δημοσκόπηση Pulse: Αυτά είναι τα ποσοστά! Ποιούς δείχνουν εκτός!

evosmos

Leave a Comment