ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΣΜΟΣ

Ανυποχώρητος ο Ερντογάν: «Δεν υποκύπτουμε σε κανένα παρά στον Αλλάχ» – Στέλνει ξανά το «Μπάρμπαρος» στην κυπριακή ΑΟΖ

Το «Μπάρμπαρος» δεν έμεινε και πολύ εκτός της κυπριακής ΑΟΖ, καθώς επιστρέφει στην κυπριακή ΑΟΖ για νέες έρευνες, σύμφωνα με νέα NAVTEX που εξέδωσε η Τουρκία, ενώ ο Ερντογάν καλεί σε γενική συστράτευση τους Τούρκους, λέγοντας δεν υποκύπτουν σε κανέναν παρά μόνο στον Αλλάχ.

Αν και το βράδυ της Πέμπτης, το «Μπάρμπαρος» φαινόταν να αποχωρεί από τα νοτιοανατολικά της Κύπρου και να κατευθύνεται δυτικά, απέναντι από τις ακτές της Κερύνειας, ανέστρεψε πορεία και τώρα κατευθύνεται εκ νέου στην κυπριακή ΑΟΖ για νέες έρευνες.

Η νέα NAVTEX αφορά σεισμικές έρευνες από τις 10 Οκτωβρίου μέχρι και τις 9 Νοεμβρίου και συγκεκριμένα στα οικόπεδα 6 και 7, στη θέση που βρίσκονταν πριν το γεωτρύπανο Γιαβούζ αλλά αποσύρθηκε σε λιμάνι της Τουρκίας.

Το Μπαρμπαρός θα συνοδεύεται από τα τουρκικά πλοία ‘Tanux 1” και ‘Apollo Moon”.

Σημειώνεται ότι η NAVTEX που είχε εκδώσει για δέσμευση περιοχής εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, λήγει στις 19 Οκτωβρίου.

Την ίδια ώρα, που Ελλάδα και Τουρκία συζητούν για την πλήρη κατάργηση του ελληνικού δόγματος αποτροπής στο Αιγααίο, υπό τη μορφή -τάχα- των μέτρων για να μην υπάρχει ένταση στο Αιγαίο, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δείχνει πως δεν είναι διατεθειμένος να υποχωρήσει στο παραμικρό.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέβασε βίντεο στο Twitter μέσα από το οποίο λέει τα εξής:

«Εμείς υποκύπτουμε μπροστά από τον Αλλάχ στην προσευχή. Δεν υποκύψαμε και δεν θα υποκύψουμε μπροστά από καμία άλλη δύναμη. Να το ξέρετε αυτό».

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Το παραδέχονται και αυτοί! ΗΠΑ: «Η πλήρης απαγόρευση εξαγωγών του ρωσικού πετρελαίου θα οδηγούσε σε εκτόξευση των τιμών»

evosmos

Βίκυ Τσοχατζοπούλου: «Δεν είναι απόφαση, είναι ανάγκη να φύγουμε από τη χώρα»

evosmos

Ρόδος: Ξυλοφόρτωσαν σερβιτόρο στην Παλιά πόλη – Τι καταγγέλει

evosmos

Leave a Comment