ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΣΜΟΣ

«Απάντηση» κυβέρνησης σε Άγκυρα για τις πολεμικές ιαχές Ρ.Τ.Ερντογάν: «Περιμένουμε να δούμε πότε θα αποκλιμακώσει»!

Η Ελλάδα «απειλεί» την Τουρκία με… διάλογο μέχρι τελικής πτώσης
«Χλιαρή», άτολμη και φοβική μπορεί να χαρακτηριστεί η ελληνική αντίδραση στους σημερινούς πολεμικούς αλαλαγμούς του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν.

Την ώρα που ο Τούρκος πρόεδρος προχωρά σε νέα κρεσέντο προκλητικών δηλώσεων λέγοντας «προκαλούμε τους εχθρούς μας σε ξηρά, αέρα και θάλασσα», η κυβέρνηση περιμένει να δει που θα το… πάει ο Ερντγάν!

Μάλιστα ο Ερντογάν μίλησε για «βέλος που έχει φύγει από το τόξο και σίγουρα θα βρει τον στόχο του», ενώ επιτέθηκε στις πολιτικές ηγεσίες της Ελλάδας και της Γαλλίας χαρακτηρίζοντάς τες ως “ανίκανες” και αναρωτήθηκε αν οι λαοί των δύο χωρών είναι έτοιμοι για «θυσίες» και «για το τι τους περιμένει.»
Η κυβέρνηση αντί να απαντήσει με αυστηρά ανάλογο ύφος προχώρησε σε μια δήλωση η οποία υποδεικνύει φοβικά σύνδρομα, επικαλούμενη ως απάντηση κάποιες άτολμες κυρώσεις για τις οποίες δεν έχει συμφωνήσει καν η ΕΕ, καθώς Μάλτα, Ιταλία και Ισπανία (οι… φίλοι μας) είναι αντίθετες!

«Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Η αποκλιμάκωση ή κυρώσεις» ήταν η… σκληρή η απάντηση της Αθήνας στον Τούρκο πρόεδρο.

«Απειλεί» δηλαδή η κυβέρνηση την Τουρκία με διάλογο μέχρι τελικής πτώσης ή με κυρώσεις που η Τουρκία τις έχει απορρίψει εκ των προτέρων. .

Όπως επισημαίνουν οι… κυβερνητικοί «κύκλοι», η Αθήνα δε στέκεται στις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, καθώς είναι αντιφατικές.

Τη μια ζητά διάλογο και την άλλη προχωρά σε προκλητικές δηλώσεις.

Ωστόσο, τηρούν στάση αναμονής για να δουν τις επόμενες μέρες αν η Τουρκία θα αποκλιμακώσει εμπράκτως την κατάσταση στη Μεσόγειο!

Δηλαδή μένουν άπραγοι προφανώς για να δουν που το πάει η Τουρκία!

Αλήθεια πιστεύουν οι «κύκλοι» αυτοί ότι η Τουρκία θα αποκλιμακώσει; Δεν έχουν διαβάσει ιστορία; Δεν έχουν μάθει πως κινείται η Τουρκία όλα αυτά τα χρόνια;

«Αλλιώς τον Σεπτέμβριο, στη Σύνοδο Κορυφής, θα συζητηθούν και θα αποφασιστούν οι κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας», αναφέρουν οι ίδιες πηγές, χωρίς να έχουν ιδέα βέβαια εάν αυτές θα αποφασιστούν!

Την ίδια ώρα η Τουρκία εκμεταλλεύεται την συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου για να σβήσει από το χάρτη το Καστελόριζο!

Την συμφωνία για την ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, στην οποία έγινε αποδεκτή από την κυβέρνηση η μειωμένη επήρεια των νήσων του νοτίου Αιγαίου, μεταξύ αυτών της Κρήτης και της Ρόδου ενώ αφήνει εντελώς έξω το Καστελόριζο, εκμεταλλεύεται η Τουρκία για να προωθήσει τις δικές της θέσεις!

Ακριβώς την συμφωνία με την οποία πανηγυρίζει η κυβέρνηση ότι πέτυχε μεγάλη νίκη στο διπλωματικό πεδίο, η Άγκυρα φαίνεται να την εκμεταλλεύεται πλήρως για να προωθήσει τις δικές της θέσεις!

Σε επιστολή που απέστειλε ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Τουρκίας στον ΟΗΕ, προς τον Γενικό Γραμματέα γίνεται ακριβώς αυτό:

Αναφέρεται το παράδοξο ότι ενώ η Ελλάδα, έχει αποδεχθεί μειωμένη επήρεια για την Κρήτη, την ίδια ώρα ζητά πλήρη για το Καστελόριζο.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται στην επιστολή:

«Ακόμη και η Κρήτη, το πέμπτο μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου, με έκταση 8.300 τετραγωνικών χιλιομέτρων, έχει λάβει μειωμένη επήρεια με βάση τη συμφωνία οριοθέτησης ΑΟΖ ανάμεσα σε Αθήνα και Κάιρο.

Ωστόσο, ο επίμονος ελληνικός ισχυρισμός ζητά πλήρη επήρεια για το Καστελόριζο, αν και θα του δινόταν μόνο αιγιαλίτιδα ζώνη, αλλά καθόλου υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ σύμφωνα με τη νομολογία των σχετικών διεθνών δικαστηρίων».

Αυτά αναφέρει η Τουρκία προς τον ΟΗΕ εκμεταλλευόμενη πλήρως τις βεβιασμένες κινήσεις του ΥΠΕΞ.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Ηράκλειο: Η συγκινητική ανάρτηση για τον 29χρονο που δέχτηκε σφαίρα στο κεφάλι – «Για όσους ξεχάσατε τον Νίκο…» (φωτο)

evosmos

Ρόδος: Μαζικές αποβάσεις λαθραίων μεταναστών σε παραλίες του νησιού

evosmos

Πιο κάτω και από τον πάτο! Συνελήφθη 23χρονος που προσπάθησε να κλείσει ραντεβού με 15χρονο – Η καταγγελία της μητέρας του

evosmos

Leave a Comment