ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτες καταγγελίες για τα LIDL

Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες για την αλυσίδα supermarket LIDL καθώς εργαζόμενοι κατήγγειλαν πως τους «χρεώνουν» κλοπές για να τους διώξουν χωρίς αποζημιώσεις:

Τις αντεργατικές μεθόδους που χρησιμοποιεί η εργοδοσία των Lidl κατά των εργαζομένων που δεν διστάζει να τους φορτώνει ακόμα και ανυπόστατες κατηγορίες για κλοπές χρημάτων ώστε να τους εξωθήσει σε παραίτηση, καταγγέλλει με ανακοίνωση του, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Ταυτόχρονα σχολιάζει την απαράδεκτη τακτική της επιχείρησης κατά της ηλικιωμένης που προσπάθησε να την σύρει στα δικαστήρια για μια μικρή κλοπή που έκανε προκειμένου να φάει…

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του, ο Σύλλογος σημειώνει:

Το πρόσφατο περιστατικό σε κατάστημα LIDL στο Ίλιον, με τη συνταξιούχο που προσπάθησε να πάρει λίγα τρόφιμα για να καταφέρει να επιβιώσει, προκαλεί τη δίκαιη οργή όλων μας. Στη θέση της θα μπορούσε να είναι η δική μας μητέρα, η δική μας γιαγιά.

Τα κροκοδείλια δάκρυα που χύνει σε ανακοίνωση της σήμερα η εταιρία λόγω της μεγάλης δημοσιότητας που πήρε το συγκεκριμένο θέμα δεν αναιρούν ποια πραγματικά είναι η πολιτική της.

Πολιτική της είναι να ξοδεύει εκατομμύρια για τη διαφήμιση της ευαισθησίας της και του φιλανθρωπικού της έργου, ενώ αμείβει τους εργαζόμενους της στα καταστήματα με 400€ και απαιτεί να δουλεύουν με ρυθμούς που ξεπερνάνε κατά πολύ τα ανθρώπινα όρια!

Πολιτική της είναι να κατηγορεί με ανυπόστατες κατηγορίες τους εργαζόμενους ότι έκλεψαν χρήματα και να τους απειλεί με ποινικές διώξεις με σκοπό να παραιτηθούν!

Πολιτική της είναι να απολύει έναν εργαζόμενο που μπορεί να πήρε να φάει μια σοκολάτα, όταν αυτός φορτώνει τόνους τρόφιμα τη μέρα και δεν του παρέχεται δωρεάν ούτε καν ένα σάντουιτς για το διάλειμμα του!

Πολιτική της είναι να πετάει κυριολεκτικά στα σκουπίδια τόνους εμπορευμάτων (ρούχα, παπούτσια, εργαλεία κα.) κατάλληλα προς χρήση αλλά όχι προς πώληση, γιατί η ανακύκλωση τους είναι κερδοφόρα, ενώ η ανασυσκευασία, ταξινόμηση και διανομή τους είτε σε εργαζόμενους ή σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες είναι χρονοβόρα! Και όπως μας διαβεβαιώνει μέσα από τις καμπάνιες της, “στην Lidl κάθε λεπτό μετράει”.

Προκλητική όμως είναι και η στάση όσων πολιτικών φορέων έσπευσαν να εκμεταλλευτούν το γεγονός αυτό με σχόλια ή παρεμβάσεις υπέρ της συνταξιούχου, όταν έχουν βάλει τη σφραγίδα τους στις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζονται διαχρονικά και έχουν οδηγήσει στη φτώχεια και την εξαθλίωση εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, συνταξιούχους και άλλα λαϊκά στρώματα.

Απάντηση μας απέναντι σε κυβέρνηση και εργοδοσία είναι ο συλλογικός και οργανωμένος αγώνας για να μην υπάρχουν πεινασμένοι και άστεγοι, για δουλειά με δικαιώματα, για να ζούμε αξιοπρεπώς εμείς και τα παιδιά μας.

Απάντηση θα είναι η μαζική συμμετοχή μας στη μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα που οργανώνουν εκατοντάδες σωματεία και φορείς το Σάββατο 26 Φλεβάρη στις 12 το μεσημέρι για την προστασία της υγείας, του εισοδήματος και των δικαιωμάτων μας.ΠΗΓΗ

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Αυτοί είναι οι πέντε Αλβανοί που έκλεβαν καταστήματα

evosmos

Ασκήθηκε ποινική δίωξη για την υπόθεση του Όλιβερ στην Αράχωβα

evosmos

Διαμαντής Μασούτης: Έφυγε από το Άδενδρο, πήγε στη Θεσσαλονίκη, τα έβαλε με τις πολυεθνικές και σήμερα έχει 7.500 υπαλλήλους

evosmos

Leave a Comment