ΚΟΣΜΟΣ

Απίστευτες σκηνές! Αεροπλάνο συγκρούστηκε με φορτηγό της πυροσβεστικής

Τραγωδία στο Περού. Ένα αεροσκάφος της γραμμής συγκρούστηκε την Παρασκευή (18/11) κατά την απογείωση με φορτηγό της πυροσβεστικής που μπήκε στον διάδρομο.

Από τη σύγκρουση σκοτώθηκαν δυο πυροσβέστες, πήρε φωτιά το φτερό και μέρος της ατράκτου και χρειάστηκε να απομακρυνθούν εσπευσμένα οι επιβάτες.

Νεκροί και τραυματίες
Η Lima Airports Partners (LAP), η εταιρεία που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο Χόρχε Τσάβες, «λυπάται βαθιά για την απώλεια της ζωής δυο μελών της αεροναυτικής πυροσβεστικής υπηρεσίας της στο δυστύχημα της πτήσης LA2213», που συνέδεε τη Λίμα με τη Χουλιάκα, αναφέρει ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

Η αεροπορική εταιρεία LATAM, που εκτελεί την εσωτερική πτήση, τόνισε από την πλευρά της ότι «κανένας επιβάτης ή μέλος του πληρώματος δεν έχασε τη ζωή του», χωρίς να διευκρινίσει πόσοι άνθρωποι επέβαιναν στο αεροσκάφος (επρόκειτο για Airbus A320, σύμφωνα με εξειδικευμένους ιστότοπους παρακολούθησης της αεροπορικής κίνησης).
Το υπουργείο Μεταφορών του Περού επιβεβαίωσε πως καταγράφηκε «δυστύχημα στον διάδρομο του αεροδρομίου Χόρχε Τσάβες», ενώ το υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι 20 επιβάτες νοσηλεύονται σε νοσοκομείο, με τουλάχιστον δύο να βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Η LAP πρόσθεσε πως ομάδες της προσέφεραν «τις απαραίτητες φροντίδες σε όλους τους επιβάτες, που είναι καλά». «Διενεργούμε έρευνα για να εξακριβώσουμε τα αίτια του δυστυχήματος», συμπλήρωσε.

Η πυροσβεστική της Λίμας ανακοίνωσε πως ειδοποιήθηκε στις 15:25 (τοπική ώρα· 22:25 ώρα Ελλάδας) και ότι επιχείρησαν τέσσερα ασθενοφόρα και μονάδες πρώτων βοηθειών.

Σε πλάνα που μεταδόθηκαν από τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας των Άνδεων και έχουν τραβηχτεί από αυτόπτες μάρτυρες και κάμερα στον πύργο ελέγχου, βλέπει κανείς το αεροσκάφος, που έχει αναπτύξει ταχύτητα για την απογείωση, να συγκρούεται με φορτηγό της πυροσβεστικής που μπήκε στον διάδρομο κόβοντάς του τον δρόμο.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Σοκ: Ποια εταιρία έχει σε εκκρεμότητα 1 εκατομμύριο παραγγελίες;

evosmos

Απογοήτευση για τους fans του «Fast & Furious» – Ο Βιν Ντίζελ επιβεβαίωσε το τέλος των ταινιών

evosmos

Eπιστολή Ελλάδας-Αιγύπτου-Σ.Αραβίας-Κύπρου & Μπαχρέιν προς ΟΗΕ: «Αίρουμε την αναγνώριση της λιβυκής κυβέρνησης»

evosmos

Leave a Comment