ΕΛΛΑΔΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας; Τι θα ισχύσει από το Σάββατο – Καταργούν την έγγραφη άδεια εξόδου;

Τα μέτρα που θα ανακοινώσει αύριο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα εξειδικευθούν από τους αρμόδιους υπουργούς και αναμένεται να έχουν μερικές ουσιαστικές διαφορές από την καραντίνα που είχε μπει η χώρα τον Μάρτιο με το α’ κύμα της πανδημίας.

Σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες οι διαφορές αυτές αφορούν στην απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί αλλά και στη λειτουργία των δημοτικών σχολείων καθώς η πρότασης της επιτροπής εμπειρογνωμόνων αναφέρει ότι θα πρέπει να κλείσουν μόνο τα λύκεια και τα γυμνάσια.

Όπως και τον Μάρτιο, το λιανεμπόριο θα κλείσει και ανοικτά θα παραμείνουν μόνο φαρμακεία, σούπερ μάρκετ και βενζινάδικα. Η εστίαση θα παραμείνει σε αναστολή λειτουργίας, ενώ θα επιτρέπονται οι υπηρεσίες για το σπίτι. Για τις μετακινήσεις με ΙΧ θα προβλέπεται μέχρι 1 άτομο πλέον του οδηγού (εξαιρούνται ανήλικα τέκνα)

Από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί της επομένης ημέρας θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις μόνο για λόγους εργασίας και υγείας. Τις υπόλοιπες ώρες οι μετακινήσεις θα γίνονται με την αποστολή δωρεάν μηνυμάτων στο 13033.

Αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί είναι εάν θα ισχύσει και η δυνατότητα έγγραφης άδειας εξόδου, και όχι γιατί;

Για τα μηνύματα θα υπάρχουν οι γνωστές έξι επιλογές :

– Επιλογή 1: Μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας).

– Επιλογή 2: Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών ειδών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η έγκαιρη αποστολή τους.

– Επιλογή 3: Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία, εφόσον δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική ή τηλεφωνική εξυπηρέτηση και μόνο για κατεπείγουσες ανάγκες, μετά από τον καθορισμό ραντεβού. Μετάβαση στην τράπεζα, εφόσον δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

Επιλογή 4: Μετάβαση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη. Σε αυτήν την επιλογή θα προστεθεί και η μεταφορά ανηλίκου από και προς σχολική μονάδα

-Επιλογή 5: Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος.

– Επιλογή 6: Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο (2) άτομα, υπό την προϋπόθεση τήρησης στην τελευταία αυτή περίπτωση της αναγκαίας απόστασης του ενάμισι (1,5) μέτρου.

Η μετακίνηση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες και ημέρες θα γίνεται με σχετική βεβαίωση τύπου Α του εργοδότη.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Δεκαπενταύγουστος: Τα ήθη και έθιμα για τους εορτασμούς της Παναγίας στην Ελλάδα

evosmos

ΛΥΠΗΘΕΙΤΕ ΤΟΝ ΔΥΣΜΟΙΡΟ ΜΩΡΕ!!!!! Σε… κακή κατάσταση εμφανίζουν τον Φιλιππίδη: Η μόνιμη απομόνωση, η μετακόμιση σε άγνωστο χωριό και η εξαφάνιση από παντου

evosmos

Σαλάχι 162 κιλών σε δίχτυα ψαράδων στον Αμβρακικό (ΒΙΝΤΕΟ)

evosmos

Leave a Comment