ΕΛΛΑΔΑ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Καταστρέφονται από μόνοι τους! Έμποροι στη Θεσσαλονίκη: “Από Δευτέρα τα καταστήματα θα κλείνουν στις 19:00”

Ο Εμπορικός Σύλλογος στη Θεσσαλονίκη επιμένει στην πρότασή του για μειωμένο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων λόγω της ενεργειακής κρίσης, για το οποίο καλεί σε εφαρμογή από Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, παρά την αντίθετη θέση που διατύπωσε η κυβέρνηση και το υπουργείο Ανάπτυξης.

Ο πρόεδρος του ΕΣΘ Παντελής Φιλιππίδης εκτιμά ότι πολλοί έμποροι στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να ακολουθήσουν την πρόταση του Συλλόγου, ώστε από τη Δευτέρα να ανοίγουν αργότερα και να κατεβάζουν νωρίτερα τα ρολά των καταστημάτων τους, σύμφωνα με το voria.gr.
Βέβαια, το ενδεχόμενο αλλαγής στα ωράρια των καταστημάτων είχε διαψευστεί τις προηγούμενες ημέρες τόσο από τον Άδωνι Γεωργιάδη, όσο κι από κυβερνητικές πηγές, οι οποίες τόνιζαν ότι δεν εξετάζεται μια τέτοια περίπτωση.

Το ωράριο των καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη
Το μειωμένο ωράριο λειτουργίας που προτείνει ο ΕΣΘ είναι: Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο από τις 10.00 έως τις 16.00 και Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή 10.00 έως τις 19.00. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου που δεν είναι υποχρεωτική ως προς την εφαρμογή της.
Άλλωστε, βάσει του νόμου και παρά τα ωράρια που προτείνει ο ΕΣΘ και ακολουθεί εθιμικά το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς, τα καταστήματα μπορούν να είναι ανοιχτά από τις 5 το πρωί έως τις 9 το βράδυ τις καθημερινές και έως τις 8 το βράδυ το Σάββατο.

Ο κ. Φιλιππίδης, πάντως, εκτιμά ότι στη συνέχεια και άλλοι καταστηματάρχες, οι οποίοι σήμερα αντιδρούν, θα ακολουθήσουν το νέο ωράριο καθώς θα καταλάβουν πως είναι προς το συμφέρον τους. «Στη διάρκεια του χρόνου όλος ο εμπορικός κόσμος θα λειτουργήσει πάνω σε αυτό το πρόγραμμα», σημειώνει με βεβαιότητα ο πρόεδρος του ΕΣΘ.

Ο ίδιος ξεκαθαρίζει ότι προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων είναι αναφέρετο δικαίωμα των Εμπορικών Συλλόγων. Αναφορικά με τις φωνές που επισημαίνουν ότι με το νέο ωράριο θα στραφεί το καταναλωτικό κοινό προς τις μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων, ο κ. Φιλιππίδης σημειώνει ότι αυτό δεν γίνεται ούτε τις Κυριακές που ανοίγουν, ενώ τα υπόλοιπα καταστήματα παραμένουν κλειστά.
«Ο κόσμος δεν κατεβαίνει στην αγορά μόνο για τις μεγάλες αλυσίδες», τονίζει. Για την αμοιβή των εργαζομένων στα καταστήματα αναφέρει ότι δεν είναι ωρομίσθιοι αλλά με μηνιαία αποζημίωση. «Είναι υποχρεωμένοι να δουλεύουν 40 ώρες την εβδομάδα. Το πρόγραμμα είναι 45 ώρες εβδομαδιαίως, συνεπώς δεν προκύπτει περικοπή», σημειώνει ο κ. Φιλιππίδης.

Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο, η πρόταση έρχεται «λόγω των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί από την ενεργειακή κρίση και των απρόβλεπτων δυσκολιών του επερχόμενου χειμώνα, της μείωσης του τζίρου της αγοράς και της απαίτησης της κυβέρνησης για μείωση στην κατανάλωση ρεύματος».

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Αποκάλυψη για το επεισόδιο στην Πάρο: 10 Ρομά έδερναν έναν αστυνομικό!

evosmos

Πέθανε ο “ποιητής φανφάρας”, ο σπουδαίος ηθοποιός Γιώργος Μιχαλακόπουλος

evosmos

Εμμανουήλ Καραλής: Το απίθανο άλμα που τον έστειλε στο βάθρο του επί κοντώ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου

evosmos

Leave a Comment