ΕΛΛΑΔΑ

Από τη Φλώρινα καταγόταν ο 36χρονος σκιερ που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα στη Βουλγαρία (φώτο)

Aπό τη Φλώρινα καταγόταν ο 36χρονος σκιέρ Κωνσταντίνος Μομτσής που έχασε τη ζωή του νωρίτερα σήμερα Δευτέρα (12/2) στη Βουλγαρία όταν καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το θύμα και άλλοι τρεις φίλοι του κατέβηκαν το πιο απότομο μέρος της πλαγιάς στο Μπόροβιτς με αποτέλεσμα να θα θαφτούν από τη χιονοστιβάδα.

Οι τρεις απεγκλωβίστηκαν με δικές τους δυνάμεις, αλλά ο 36χρονος εντοπίστηκε νεκρός από τους διασώστες.

Ο Έλληνας σκιέρ έχασε τη ζωή του στην πίστα Markujik 3 που είχε κλείσει λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών.

Η χιονοστιβάδα εκτιμάται ότι είχε μήκος περίπου 150 μέτρα και πλάτος σχεδόν 30 μέτρα.

Το χρονικό της τραγωδίας

Η αρμόδια Υπηρεσία Ορεινής Διάσωσης ειδοποιήθηκε γύρω στις 14:13 της Δευτέρας από αυτόπτη μάρτυρα που επισήμανε ότι τέσσερις Έλληνες σκιέρ χτυπήθηκαν από τη χιονοστιβάδα.

«Τρεις απεγκλωβίστηκαν μόνοι τους, ο σκιέρ αγνοείται προς το παρόν» δήλωσε αρχικά άτομο από την Υπηρεσία Ορεινής Διάσωσης.

Βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν ότι η περιοχή είναι δύσκολα προσβάσιμη, καθώς οι Έλληνες σκιέρ βρίσκονταν σε πίστα που είχε κλείσει και δεν είχαν συσκευή εντοπισμού για την περίπτωση χιονοστιβάδας που ήταν υποχρεωτική.

Στην επιχείρηση εντοπισμού μετείχαν πάνω από 25 διασώστες βουνού με 4 σκύλους.

Μετά το περιστατικό, η Υπηρεσία Ορεινής Διάσωσης εξέδωσε προειδοποίηση, με την οποία συμβούλευε τους πολίτες να αποφεύγουν τις ελικοειδείς βόρειες, βορειοανατολικές και ανατολικές πλαγιές του Μπόροβετς, ενώ όλες οι πίστες είναι κλειστές.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Κρήτη: Έπεσε με τη μηχανή, επιτέθηκε στον οδηγό του ασθενοφόρου και σε έξαλλη κατάσταση έσπασε αυτοκίνητα

evosmos

ΘΡΙΛΕΡ ΣΤΑ ΣΠΑΤΑ! Ο ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΦΟΙΤΗΤΗ ΚΑΙ Η ΣΑΤΑΝΙΣΤΙΚΗ ΤΕΛΕΤΗ – ΒΡΗΚΕ ΤΟΝ 19ΧΡΟΝΟ ΝΕΚΡΟ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΝΤΟΥΛΑΠΑ

evosmos

Τους έβαλε όλους στη θέση τους ο Άρης Τσάπης: «Δεν την παντρεύτηκα τη γυναίκα μου για να κάνει τις δουλειές του σπιτιού»

evosmos

Leave a Comment