ΚΟΣΜΟΣ

Αστυνομικός στη Νέα Υόρκη πάτησε στο λαιμό με το γόνατο 31χρονο που φώναζε «δεν μπορώ να ανασάνω» (βίντεο)

Οι σκηνές θυμίζουν την υπόθεση της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς

Μνήμες από την υποθεση της δολοφονίας του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ όταν αστυνομικός τον πάτησε στον λαιμό με το γόνατό του επανήλθαν με την ανάλογη στάση που κράτησε αστυνομικός στη Νέα Υόρκη.

Θύμα του αστυνομικού ένας 31χρονος, ο οποίος, όπως και ο Τζορτζ Φλόιντ, φώναζε «δεν μπορώ να ανασάνω».

Στο βίντεο που κατέγραψε ο πατέρας του Γιουγκεσβάρ Γκαϊνταπερσόντ φαίνεται ο αστυνομικός να πατάει για αρκετά λεπτά στον λαιμό τον 31χρονο μέχρι που κάποια στιγμή αυτός φαίνεται να χάνει τις αισθήσεις του για λίγο.

Ο ίδιος ο 31χρονος υποστηρίζει ότι επανήλθε όταν τον μετέφεραν σε νοσοκομείο υποστηρίζοντας ότι «για πέντε περισσότερα λεπτά θα είχα πεθάνει».

Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης η συγκεκριμένη λαβή έχει απαγορευθεί από την αστυνομία και την πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Η αστυνομία υποστηρίζει ότι ο Γκαϊνταπερσόντ αρνήθηκε την προσαγωγή «και παθητικά και ενεργητικά».

Οι αστυνομικοί που πήγαν στο σπίτι του 31χρονου τον αναζητούσαν μετά από καταγγελίες γείτονά του ότι κάποιος του έσκισε τα λάστιχα του αυτοκινήτου του.

Μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο την περασμένη Δευτέρα ακολούθησαν διαδηλώσεις έξω από το αστυνονμικό τμήμα στο οποίο υπηρετεί ο αγνώστων στοιχείων αστυνομικός ζητώντας την απόλυσή του από το σώμα.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Έρχονται τα πρώτα σούπερ μάρκετ με συνδρομή – Τελειώνουν οι αγορές όπως τις ξέρουμε;

evosmos

Βρέθηκε η “εξαφανισμένη” Αθηνά Ωνάση – Η νέα ζωή σε ξύλινη βίλα στην Ολλανδία, η κυοφορία και η ανανεωμένη της εικόνα

evosmos

Στα 100 δολάρια το πετρέλαιο ενώ η ρωσική Δούμα συζητά πρόταση αναγνώρισης του Ντονιέτσκ!

evosmos

Leave a Comment