ΚΟΣΜΟΣ

Αυτό είναι το ψέμα που λένε οι πιλότοι όταν καθυστερεί η πτήση

Αν ταξιδεύετε συχνά με αεροπλάνο ενδεχομένως να έχετε ακούσει τουλάχιστον μία φορά, ότι η πτήση σας θα καθυστερήσει. Ωστόσο, αυτό που δεν γνωρίζετε είναι πως οι πιλότοι λένε ένα τεράστιο ψέμα, προκειμένου να… ηρεμήσουν τα πνεύματα.

«Το πλήρωμα της πτήσης θα καλύψει τον χαμένο χρόνο», είναι η δικαιολογία που ακούν οι επιβάτες από τα μεγάφωνα και απέχει από την αλήθεια, γιατί στην πραγματικότητα τα χέρια είναι «δεμένα».

Σύμφωνα με την New York Post μόνο σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις οι πιλότοι θα αναπτύξουν παραπάνω ταχύτητα. Αντιθέτως, θα προσαρμόσουν το αεροσκάφος με την φορά των ανέμων για να πάει πιο γρήγορα ή θα αναπτύξουν ταχύτητα μόνο για πέντε λεπτά οριακά.

Αυτό συμβαίνει, γιατί οι πτήσεις έχουν ένα «μικρό βραχίονα ταχύτητας», που σημαίνει ότι πετούν στον ταχύτερο χρόνο που είναι πιο οικονομικός.

Με αυτό τον τρόπο χρησιμοποιούνται λιγότερα καύσιμα και βγαίνει κερδισμένη η εταιρεία, αλλά και το περιβάλλον, καθώς τα αεροπλάνα θεωρούνται σοβαρή πηγή μόλυνσης, λόγω των ρύπων που αφήνουν.

«Υπάρχουν πολύ λίγα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε πραγματικά», είπε ένας πιλότος και πρόσθεσε πως «το κόστος δεν επιβαρύνει μόνο την εταιρεία, αλλά και το περιβάλλον».

Επίσης, με βάση το δημοσίευμα, οι περισσότερες καθυστερήσεις σημειώνονται στην περίοδο αιχμής των καλοκαιρινών διακοπών και συνήθως μέσα στην μέρα ή το βράδυ.

Έτσι, οι πρωινές ώρες θεωρούνται το καλύτερο χρονικό διάστημα για να πετάξει κάποιος, γιατί υπάρχουν ελάχιστες περιπτώσεις να καθυστερήσει η πτήση του.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Το αιγυπτιακό Κοινοβούλιο συγκατένευσε στην αποστολή Στρατού στην Λιβύη

evosmos

Μαλδίβες: Καρχαρίας δάγκωσε κολυμβήτρια και ο φίλος της… τράβαγε βίντεο

evosmos

«Ξεχάστε τη Σαντορίνη»: Αυτό είναι το ελληνικό νησί που «ψηφίζουν» Daily Telegraph και Guardian

evosmos

Leave a Comment