ΕΛΛΑΔΑ

Βιασμός ανηλίκου: Τι υποστήριξε ο έκτος κατηγορούμενος που προφυλακίστηκε – «Μια τεράστια συγνώμη…»

Τι υποστήριξε ο κατηγορούμενος για τη σοκαριστική υπόθεση των βιασμών του 15χρονου στο Ίλιον.
Αρνήθηκε ότι είχε ενεργό ρόλο στην υπόθεση του ομαδικού βιασμού σε βάρος του 15χρονου συμμαθητή του ο ανήλικος κατηγορούμενος, ο οποίος απολογήθηκε σήμερα ενώπιον της ανακρίτριας και με σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου εισαγγελέα κρίθηκε τελικά προσωρινά κρατούμενος και έγινε ο έκτος κατά σειρά δράστης ο οποίος οδηγείται στη φυλακή για τη σοκαριστική αυτή ιστορία που απασχολεί εδώ και μέρες τις διωκτικές και δικαστικές αρχές.

Συνοδευόταν από τους γονείς και τον δικηγόρο του

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος εμφανίστηκε στη δικαιοσύνη συνοδευόμενος από τους γονείς και τον δικηγόρο του, ισχυρίστηκε ότι στη διάρκεια των επίμαχων σκηνών είχε ρόλο απλού θεατή και ισχυρίστηκε πως δεν γνώριζε πως όσα έγιναν θα μπορούσαν να συνιστούν βιασμό, ενώ αποποιήθηκε και οποιαδήποτε σχέση με τη διακίνηση του επίμαχου βίντεο.

«Δηλώνω κατηγορηματικά και θα το αποδείξω ότι ουδεμία σχέση έχω με τις αποτρόπαιες πράξεις που υπέστη ο (…) με τον οποίο συνεχίζω να έχω φιλικές σχέσεις μέχρι και σήμερα. Οφείλω όμως μια τεράστια συγγνώμη σ’ αυτόν και την οικογένειά του», είπε ο κατηγορούμενος , ο οποίος παραδέχθηκε μεν ότι ήταν παρών στο περιστατικό της 19ης Νοεμβρίου 2022, το οποίο όμως, σύμφωνε με τη δική τους υπερασπιστική θέση , προσπάθησε να σταματήσει φωνάζοντας στα άτομα που συμμετείχαν να μην προχωρήσουν.

«Είναι αληθές ότι κατά το συμβάν στις 19 Νοεμβρίου 2022 ήμουν παρών, καθόμουν στον καναπέ και δεν είχα αντιληφθεί τι επρόκειτο να συμβεί. Είχα γνώση του προηγούμενου βίντεο που είχε βιντεοσκοπηθεί στις 11 Νοεμβρίου αλλά δεν περίμενα ότι θα ξαναγινόταν κάτι τέτοιο. Κατά τη διάρκεια του περιστατικού εγώ φώναξα «ρε τι κάνετε». Σε αυτό και μόνο το περιστατικό εμπλέκομαι ως θεατής και δεν είχα πουθενά αλλού ανάμειξη σε κανένα άλλο περιστατικό» ανέφερε – κατά πληροφορίες – ο 15χρονος στο απολογητικό του υπόμνημα.

Πώς έλαβε τα βίντεο
Στη συνέχεια ο ανήλικος κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι ήταν εκείνος που διακίνησε τα βίντεο με τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε ο 15χρονος. «Εγώ το έλαβα στα πλαίσια της ομαδικής που είχαμε δημιουργήσει, στο Instagram. Το έστειλα με τη σειρά μου σε δύο άτομα συμμαθητές μου. Κατά το χρόνο που απέστειλα το σχετικό αρχείο δεν είχα την παραμικρή σκέψη ότι αυτό που κάνω συνιστά μορφή διακίνησης πορνογραφίας» τόνισε κατά τις ίδιες πληροφορίες ο ανήλικος στο απολογητικό του υπόμνημα.

Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι δεν είχε καταλάβει ότι αυτό που συνέβαινε μπροστά στα… μάτια του ήταν βιασμός.

«Σκληρό, φρικτό και τρομακτικό αυτό που βίωσε ο… δύο φορές και δικαίως βρισκόμαστε ενώπιον σας. Ουδείς όμως εκ των συγκατηγορουμένων μου κι εμού, είχε στο μυαλό του ότι αυτό που γίνεται τυποποιείται ως βιασμός. Ουδείς θεώρησε ότι αυτό το σκληρό και απάνθρωπο περιστατικό θα μπορούσε να πληγώσει τόσο βαθιά τον…» φέρεται να υποστήριξε ο ανήλικος στο υπόμνημα του.

Ταυτόχρονα, ανέφερε ότι έχει στοχοποιηθεί και δέχεται απειλές για τη ζωή του.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Χάρτες-ντοκουμέντο: Η ΑΟΖ που συμφωνήθηκε με την Αίγυπτο – «Σβήνει» τουρκολιβυκή ΑΟΖ αλλά «ξεχνά» Ρόδο και Μεγίστη

evosmos

Τραγωδία στη Νίκαια – Νεκρός 22χρονος σε φριχτό τροχαίο

evosmos

Καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη: Εμβόλισε περιπολικό με πολυτελές αυτοκίνητο

evosmos

Leave a Comment