ΕΛΛΑΔΑ

“ΒΟΜΒΑ” από τον ιατροδικαστή Λέων: “Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για πρόκληση ασφυκτικού θανάτου σε Μαλένα και Ίριδα”

Πέθαναν από ασφυξία η Μαλένα και η Ίριδα; Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κανένα ενδεχόμενο, λέει ο πρόεδρος των ιατροδικαστών Γρηγόρης Λέων.

Για τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι στιγμής και τις έρευνες που θα πρέπει να γίνουν για να απαντηθεί η αιτία θανάτου των τριών παιδιών από την Πάτρα μίλησε στο LIVE NEWS ο πρόεδρος των ιατροδικαστών Γρηγόρης Λέων.

Σχολιάζοντας τις αναφορές για το ενδεχόμενο ασφυκτικού θανάτου των παιδιών, ο κ. Λέων σημείωσε πως «όλοι οι ιατροδικαστές που δεν συμμετέχουν στη διαδικασία έχουμε δει τις εκθέσεις, τις δηλώσεις και τις συνεντεύξεις των πραγματογνωμόνων που πραγματοποίησαν τις εκθέσεις αυτές, έχουμε δει δηλαδή όλα τα στοιχεία για το θάνατο των δύο παιδιών που έχουν ήδη δημοσιευτεί και εκεί πράγματι έχουμε διαπιστώσει ότι υπάρχουν στοιχεία που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αποκλείσουν αυτό το ενδεχόμενο».

«Εννοείται ότι πρέπει να περιμένουμε να ολοκληρωθούν οι εξετάσεις και στο τρίτο παιδί, όμως δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτά τα ευρήματα που έχουν διαπιστωθεί στα δύο παιδιά, δεν μπορούν να αποκλείσουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο» πρόσθεσε ο κ. Λέων.

«Στους δύο πρώτους θανάτους, υπάρχει έντονο πνευμονικό οίδημα, έντονη πνευμονική συμφόρηση, υπάρχουν βλάβες περιστοματικά στη μία περίπτωση και στη ράχη της ρινός στην άλλη περίπτωση» σημείωσε ο ιατροδικαστής, υπογραμμίζοντας ότι «στον πρώτο θάνατο υπάρχει η εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων, η οποία για τους ιατροδικαστές είναι χαρακτηριστικό και των ασφυκτικών θανάτων, ενώ στο δεύτερο θάνατο έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα στον εγκέφαλο, ο οποίος είναι το όργανο που κυρίως πλήττεται όταν έχουμε έλλειψη οξυγόνου, με τις αλλοιώσεις που βρέθηκαν να χαρακτηρίζονται ως “αλλοιώσεις επί ανοξυγοναιμίας”, δηλαδή αλλοιώσεις που έγιναν σε έδαφος έλλειψης οξυγόνου».

«Δεν μπορεί να αποκλειστεί οποιαδήποτε περίπτωση, η οποία μπορεί να προκάλεσε την έλλειψη οξυγόνου» σημείωσε ο κ. Λέων, τονίζοντας ότι στις περιπτώσεις αυτές υπάρχουν και σημάδια στο σώμα των παιδιών, κάτι που αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για πιθανή εξωτερική παρέμβαση που να ευθύνεται για το θάνατο των παιδιών.

Για το ενδεχόμενο να υπήρχε κάποια παθολογική αιτία που να ευθύνεται για το θάνατο των παιδιών, ο Γρηγόρης Λέων σημείωσε ότι οι παθολογικές αιτίες, αν υπήρχαν, θα έπρεπε να έχουν καταγραφεί είτε στο επίπεδο της μακροσκοπικής διερεύνησης, είτε σε μικροσκοπική διερεύνησης.

«Είναι δεδομένο ότι τρεις θάνατοι, τριών παιδιών μικρής ηλικίας σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα και από την ίδια οικογένεια, ή θα πρέπει να έχουμε ένα ισχυρό γενετικό λόγο για να μπορούν να αιτιολογηθούν ή όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά» κατέληξε ο ιατροδικαστής, ξεκαθαρίζοντας ότι μέχρι στιγμής οι γιατροί έχουν διαβεβαιώσει ότι κάτι τέτοιο δεν ίσχυε.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Σοκάρουν οι νέες εικόνες από το ιερό προσκύνημα Αγίας Παρασκευής στα Τέμπη

evosmos

Οι συγκλονιστικές υποθέσεις των παιδεραστών που σόκαραν την Ελλάδα και συζητιόνται ακόμα

evosmos

Κρήτη: Πήγε για αποτρίχωση και κατέληξε στο χειρουργείο

evosmos

Leave a Comment