ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί οι Ρωσίδες παίρνουν το αεροπλάνο για να γεννήσουν στην Αργεντινή – Τι «κρύβουν» τα προνόμια βίζας

O πόλεμος στην Ουκρανία έχει αλλάξει τα πάντα για τους ανθρώπους που διαβιούν εκεί.

Εκτός από την επιστράτευση που ανάγκασε χιλιάδες νέους και δη μορφωμένους Ρώσους να φύγουν όπως όπως και με κάθε μέσο (νόμιμο ή παράνομο) σε γειτονικές χώρες αλλά και την Τουρκία, ένα μεγάλο θέμα που θίγει ο «Guardian» είναι οι χιλιάδες εγκυμονούσες σε κάθε γωνιά της Ρωσίας που δεν αγωνιούν τόσο για την ίδια τη γέννα, αλλά για την τύχη των παιδιών που θα φέρουν στον κόσμο…

Και πολλές από αυτές φροντίζουν να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον στα παιδιά τους, γεννώντας τα εκτός.

Γιατί λοιπόν, πολλές Ρωσίδες γυναίκες επιλέγουν να γεννήσουν στην Αργεντινή και όχι στη Ρωσία;

Μια πρώτη απάντηση είναι το γεγονός ότι οι Ρώσοι δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την απόκτηση βίζας για να επισκεπτούν την Αργεντινή.

Τα ζευγάρια που εγκαταλείπουν τη Ρωσία μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, σχεδιάζουν να μείνουν στο Μπουένος Άιρες και να υποβάλουν αίτηση για την αργεντίνικη υπηκοότητα για τους εαυτούς τους. Μια διαδικασία που απλοποιείται πλέον επειδή είναι γονείς μιας κόρης με… αργεντίνικη υπηκοότητα.

Οι Ρώσοι δεν χρειάζονται βίζα για να επισκεφθούν την Αργεντινή και η παράταση της τυπικής διαμονής 90 ημερών που εκδίδεται από τη χώρα, όπως επίσης και η αίτηση για άδεια παραμονής, είναι διαδικασίες αρκετά απλές.

Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα ενός αργεντίνικου διαβατηρίου μάλιστα είναι ότι οι πολίτες του, μπορούν να πραγματοποιήσουν βραχυπρόθεσμα ταξίδια σε 171 χώρες χωρίς βίζα, συμπεριλαμβανομένων της ΕΕ, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιαπωνίας.

Εκτός από τα προνόμια ενός αργεντίνικου διαβατηρίου, οι Ρώσοι επιλέγουν το Μπουένος Άιρες για την υψηλή ποιότητα της υγειονομικής περίθαλψης, ιδιωτικής και δημόσιας.

Δικαστική έρευνα για προσοδοφόρες επιχειρήσεις που υπόσχονται Αργεντίνικα διαβατήρια για τους Ρώσους γονείς

Η διευθύντρια του γραφείου μετανάστευσης της Αργεντινής, Florencia Carignano, όπως αναφέρει ο «Guadrian», γνωστοποίησε ότι έχει ξεκινήσει δικαστική έρευνα ήδη, για μια προσοδοφόρα επιχείρηση που υπόσχεται αργεντίνικα διαβατήρια σε Ρώσους γονείς.

Η Carignano μίλησε με αφορμή μιας υπόθεσης με 33 γυναίκες – όλες μεταξύ 32 και 34 εβδομάδων της εγκυμοσύνης τους – που έφτασαν με την ίδια πτήση. Αρκετές από τις γυναίκες αρχικά απομακρύνθηκαν από τον έλεγχο διαβατηρίων και τελικά αφέθηκαν να εισέλθουν στη χώρα.

Ωστόσο, δύο εγκυμονούσες κρατήθηκαν από τις Αρχές χωρίς να έχουν συλληφθεί.

Το περασμένο έτος κατέφθασαν τουλάχιστον 10.500 εγκυμονούσες στη νότια Αμερική.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΟΚ Η ΙΑΠΩΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΙΝΖΟ ΑΜΠΕ – ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΕΙ

evosmos

Η Γαλλία «πετάει το γάντι» στην Τουρκία: Ξεκινάει σεισμικές έρευνες νοτιοδυτικά της Κρήτης

evosmos

Βίντεο: Μουσουλμάνος μετανάστης ξυλοκοπήθηκε από Αυστραλό επειδή παρενόχλησε την αδερφή του

evosmos

Leave a Comment