ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί συντρίβονται τα γερμανικά UAV HERON όπως αυτά που παρέλαβε πρόσφατα η ΠΑ;

Ακόμη ένα UAV αναγνώρισης ισραηλινής κατασκευής HERON, το τέταρτο κατά σειρά, απώλεσε ο γερμανικός Στρατός σήμερα στο Αφγανιστάν κατά τη διάρκεια αποστολής αναγνώρισης.

Όπως ανακοινώθηκε λόγω τεχνικών προβλημάτων, το UAV πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στην περιοχή Mazar-e-Sharif.

Δυνάμεις του ΝΑΤΟ πήγαν στην περιοχή όπου προσγειώθηκε το UAV για να συλλέξουν ορισμένα τμήματα του μη επανδρωμένου αεροσκάφους, ενώ άλλα τα οποία είχαν υποστεί ζημιά τα κατέστρεψε, σημάδι ότι το UAV θεωρείται ολική απώλεια.

Αυτό ανακοίνωσε η Bundeswehr.

Τώρα η Γερμανία διαθέτει δύο HERON στο Αφγανιστάν, τα οποία έχει παραλάβει από το Ισραήλ με το καθεστώς της εκμίσθωσης όπως και η Ελλάδα.

Ο γερμανικός Στρατός έχει χάσει ακόμη τρία τέτοια UAV στο Αφγανιστάν ένα στις 17 Μαρτίου του 2010, ένα στις 19 Νοεμβρίου του ίδιου έτους και ένα στις 8 Νοεμβρίου του 2013, όλα από τεχνικά προβλήματα κανένα από εχθρικό πυρ.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟΥΣ 60 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΗ “ΣΦΑΓΗ” ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ – ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 115 ΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ – ΜΕ ΛΕΥΚΟ ΑΜΑΞΙ ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΕΦΥΓΑΝ ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ – ΜΕΓΑΛΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΛΛΕΞΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

evosmos

Το Παρίσι βγάζει εκτός νόμου τους «Γκρίζους Λύκους» της Τουρκίας

evosmos

Ζελένσκι: «Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε για κατάπαυση του πυρός και ειρήνη»

evosmos

Leave a Comment