ΕΛΛΑΔΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Γιορτάζει 7 Ιουλίου το εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής απέναντι από το Νυδρί

Το όμορφο εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής γιορτάζει αύριο 7 Ιουλίου και οι πιστοί ή όσοι θέλουν να το επισκεφτούν μπορούν να το κάνουν και από σήμερα, παραμονή της γιορτής.
Το εκκλησάκι βρίσκεται σε ένα μικρό ακρωτήριο απέναντι από το κοσμοπολίτικο Νυδρί, τοποθεσία που κρύβει πίσω της μεγάλη ιστορία, καθώς εκεί υπήρχε ιερό των Νυμφών. Αλλά και το ίδιο το εκκλησάκι έχει τις δικές του παραδόσεις που σχετίζονται με την κτίση του.

Σήμερα (06/07) και αύριο (07/07) είναι επίσης επισκέψιμος και ο χώρος στο κτήμα πάνω από το εκκλησάκι όπου μπορείτε να δείτε τη στήλη των Νυμφών, την όμορφη θέα προς τη Μαδουρή και τα υπόλοιπα νησάκια και την κίνηση των πλεούμενων από και προς το Νυδρί.

Σε αυτό το κτήμα έζησε και δημιούργησε σε ένα μικρό κτίσμα στο οποίο επίσης κατοικούσε και το πρώτο αρχαιολογικό μουσείο της Λευκάδας, (το οποίο κάηκε στα χρόνια του), ο Γερμανός φιλέλληνας αρχιτέκτονας και αρχαιολόγος W. Doerpfeld που ανέπτυξε τη θεωρία περί Ομηρικής Ιθάκης, υποστηρίζοντας ότι το Ομηρικό νησί είναι η Λευκάδα.  Σε μικρή απόσταση νότια της εκκλησίας μπορείτε να δείτε τον τάφο του, καθώς επέλεξε να αντικρίζει αιώνια τη δική του Ιθάκη.

Το αυριανό πρόγραμμα της γιορτής:
  • 07.00:           Όρθρος
  • 08.30-10.30: Πανηγυρική Θεία Λειτουργία
  • 19.30:           Ιερά Παράκληση στην Αγία Κυριακή

Το εκκλησάκι μπορείτε να το επισκεφτείτε είτε με καραβάκι από το λιμάνι του Νυδριού (έχει συχνά δρμολόγια σήμερα και αύριο) ή οδικώς μέσω Βλυχού – Γενίου (θα αφήσετε το αυτοκίνητο σας στο τέλος του δρόμου και θα ακολουθήσετε το μικρό, καταπράσινο μονοπατάκι που σας οδηγεί στον τάφο του Doerpfeld και στο εκκλησάκι – η απόσταση διαρκεί λιγότερο από δέκα λεπτά).ΠΗΓΗ

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Υποκλiνεται ολόκλnρη η χώρα: Η Βάνα Μπάρμπα βγήκε στα 58 της χωρίς μακιγιάζ και εντυπωσiασε με την ομορφıά της

evosmos

«Μουδιασμένη» η Κουμουνδούρου με το αποτέλεσμα! Η Ρένα Δούρου έσπευσε να καλύψει τον Τσίπρα, καθώς άρχισαν οι γκρίνιες

evosmos

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Οι Τούρκοι ζητούν την πλήρη κατοχή της Κύπρου»!

evosmos

Leave a Comment