ΕΛΛΑΔΑ

Γιώργος Κομνηνός: “Εμείς δε σκεφτόμαστε τις επόμενες εκλογές αλλά τις επόμενες γενιές”

Ο Γιώργος Κομνηνός είναι τομεάρχης πολιτισμού, υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης με την Ελληνική Λύση και ελεύθερος επαγγελματίας – “Η Ελληνική Λύση είναι το μόνο γνήσιo πατριωτικό κόμμα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και αισθάνομαι πραγματικά δικαιωμένος για την επιλογή μου”, δήλωσε o κ. Κομνηνός σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Fox24.gr.
Ποτέ και με ποια αφορμή αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τα κοινά;

Η αφορμή του να κατέβω στην πολιτική ήρθε μέσα από την ενασχόλησή κατά την τελευταία δεκαετία με τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου στο οποίο πηγαίνουν τα παιδιά μου. Η συμμετοχή μου στο σύλλογο δεν έγινε με απώτερο σκοπό. Αντιθέτως, η απαράδεκτη κατάσταση που βλέπουμε συχνά στα σχολεία μας με έκανε πιο ενεργό πολίτη. Η δραστηριοποίηση μου στα κοινά δεν πέρασε απαρατήρητη, καθώς αργότερα δέχτηκα ένα τηλεφώνημα στο οποίο με ρώτησαν αν θέλω να κατέβω στις βουλευτικές εκλογές του 2019 με τον κύριο Βελόπουλο ως υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης.

Όταν έλαβα αυτό το τηλεφώνημα αναρωτήθηκα πολύ σοβαρά κατά πόσο μπορώ να κάνω τη διαφορά και να προσφέρω αυτό το κάτι παραπάνω που δεν έχουν δώσει άλλοι υποψήφιοι κατά καιρούς. Συζητώντας με τη γυναίκα μου και τους επαγγελματικούς μου συνεταίρους, αποφάσισα να αποδεχτώ την τιμητική πρόταση του κυρίου Βελόπουλου.

Σήμερα, φυσικά, συνεχίζω διπλά του και θα είμαι πάλι υποψήφιος στην περιφέρεια της Α’ Θεσσαλονίκης. Είναι μεγάλη μου τιμή να βρίσκομαι στο πλάι ενός ανθρώπου που πάνω απ’ όλα έχει την Ελλάδα.


Γιατί επιλέξατε την Ελληνική Λύση;

Γιατί είναι το μόνο γνήσιo πατριωτικό κόμμα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Αισθάνομαι πραγματικά δικαιωμένος για την επιλογή μου, διότι μετά από τρεισήμισι χρόνια στην βουλή και έχοντας μόλις δέκα βουλευτές -και, ασφαλώς, τη συνεχή στήριξη των λοιπών πολιτευτών- έχουμε προσφέρει τεράστιο έργο. Δυστυχώς, βέβαια, το έργο μας λαμβάνει ελάχιστη προβολή από την πλειοψηφία των ΜΜΕ, επομένως σας ευχαριστώ για τη δυνατότητα που μας δίνετε να ακουστεί η φωνή μας.

Ποιες είναι οι βασικές προτεραιότητες που έχει στο πρόγραμμα της η Ελληνική Λύση και σε ποιο ζήτημα θεωρείτε ότι πρέπει να δοθεί περισσότερη έμφαση;

Η βασική μας προτεραιότητα, και ταυτόχρονα το κεντρικό ζήτημα στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή, είναι μια ανάγκη για Ριζική Αναδιάρθρωση. Με αυτό, εννοώ μέτρα όπως ενδυνάμωση του πρωτογενούς τομέα, αύξηση του γηγενούς πληθυσμού, αύξηση των εσόδων, επιστροφή των νέων που έχουν φύγει στο εξωτερικό, αύξηση μισθών και συντάξεων. Το σημαντικότερο είναι να υπάρξει επιτέλους μία κυβέρνηση που έχει ως προτεραιότητα τον Έλληνα, και όχι τις 5-10 οικογένειες οι οποίες κυβερνούν την Ελλάδα μέχρι τώρα.

Πως κρίνετε τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας; Συμφωνείτε με την άποψη του κ. Βελόπουλου που υποστηρίζει πως θα πρέπει να γίνεται κατάρριψη των τουρκικών drones;

Δυστυχώς κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια. Η τουρκική προκλητικότητα είναι ένα μόνιμο φαινόμενο, και συνεχίζεται με την ανοχή των ελληνικών κυβερνήσεων που πέρασαν, ίσως γιατί τις βόλευε να χρησιμοποιούν την ελληνοτουρκική ένταση για να καλύψουν τα αλλά προβλήματα της χώρας μας που αδυνατούν να αντιμετωπίσουν. Η θέση της Ελληνικής Λύσης είναι να λύνει τα προβλήματα και όχι να τα χρησιμοποιεί για να καλύψει άλλα προβλήματα.

Βάσει των διεθνών κανονισμών του εγχειριδίου του ΝΑΤΟ, μπορούμε να καταρρίψουμε τα τουρκικά drones γιατί δεν φέρουν προσωπικό ώστε να δημιουργηθεί σημαντικό πρόβλημα με την γείτονα χώρα. Έτσι, θα στείλουμε το μήνυμα ότι τα σύνορα μας φυλάσσονται και ότι είμαστε και εμείς έτοιμοι για το οτιδήποτε. Δεν επιθυμούμε πόλεμο. Θέλουμε όμως η τουρκική πλευρά να ξέρει ότι δεν θα ανεχτούμε παραβάσεις στον εναέριο χώρο μας. Όπως αντίστοιχα θα έπρεπε να έχουμε οριοθετήσει την ΑΟΖ, πράγμα που δυστυχώς καμία ελληνική κυβερνήσει δεν το έχει κάνει.

Πιστεύετε ότι αυτή η κίνηση δε θα πυροδοτήσει νέες εντάσεις;

Σίγουρα θα πυροδοτήσει τότε όμως θα φανούν και οι σύμμαχοί μας. Εμείς λέμε ότι είμαστε μόνοι μας και οι σύμμαχοι δεν είναι στο πλευρό μας. Μέχρι τώρα τουλάχιστον αυτό έχει αποδειχθεί. Η Τουρκία δεν ανήκει στην Ευρωπαΐκή Ένωση ωστόσο βλέπουμε την Ευρώπη να τη στηρίζει οικονομικά με πολλούς τρόπους. Πρέπει να καταλάβουν οι γείτονες ότι υπάρχουμε και εμείς, και φυσικά θα πρέπει πρώτα να παρθεί μία απόφαση να μαζευτούν όλοι οι πρόεδροι των κομμάτων και να αποφασίσουν μαζί το τι πρέπει να γίνεται με τα drones.

Πως αντιλαμβάνεστε την ψυχολογία της κοινωνίας μετά από τις απρόβλεπτες διαδοχικές κρίσεις που βίωσε; Θα έπρεπε να υπάρχει περισσότερη κρατική μέριμνα;

Η κρίση ήταν και παραμένει μια δημιουργία συγκεκριμένων ανθρώπων οι οποίοι αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς, και κανείς έως τώρα δεν έχει πει ΟΧΙ στα σχέδια τους. Το 2009 μπήκαμε στην κρίση με χρέος 120.000.000€ και μετά από 13 χρόνια λιτότητας και θυσιών του ελληνικού λαού, το χρέος έχει φτάσει στα 400.000.000€. Αντί να μειωθεί αυξήθηκε θεαματικά. Και οι κυριότεροι υπαίτιοι είναι γνωστοί: οι κυβερνήσεις που έχουν περάσει.

Όσο για την κρατική μέριμνα, η ΝΔ ως αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορούσε το ΣΥΡΙΖΑ ότι έδινε υπέρογκα επιδόματα, και όμως το ίδιο κάνει και η κυβέρνηση της τώρα. Ξέρετε, ο Έλληνας δεν μπορεί να ζει με επιδόματα. Δεν μπορείς να κανείς οικογένεια βασισμένος σε επιδόματα, και όσο αυτά αυξάνονται τόσο θα χρεώνουμε τις επόμενες γενεές. Η διαφορά μας με τα κόμματα που έχουν περάσει είναι μια και είναι σημαντική: εμείς δε σκεφτόμαστε τις επόμενες εκλογές αλλά τις επόμενες γενεές, γιατί το μέλλον της Ελλάδος είναι οι νέοι άνθρωποι, κι αυτοί αξίζουν να βρουν μία κοινωνία στην οποία θα μπορούν να χτίσουν την οικογένεια τους και να αγωνιστούν για αυτή.


Πολλοί συνταξιούχοι καταγγέλλουν ότι είναι στα όρια της ένδειας και αυτό εσείς το γνωρίζετε πολύ καλά μέσα από τη ραδιοφωνική εκπομπή που κάνετε στην οποία δίνετε τη δυνατότητα σε αυτούς τους ανθρώπους να μιλήσουν. Τι σας μεταφέρουν και ποια είναι τα βασικά τους προβλήματα;

Οι κυβερνώντες έχουν στερήσει το χαμόγελο από τους συνταξιούχους, τους μπαμπάδες μας και τους παππούδες μας. Ξέρετε πόσο σημαντικό είναι για έναν παππού να μπορεί να πάρει ένα έστω λιτό δώρο στο εγγόνι του; Πόσο σημαντικό είναι για τη ψυχολογία και των δυο. Θυμηθείτε τι κάνατε όταν σας έδινε δώρο ο παππούς, η γιαγιά σας. Εντός εισαγωγικών «τους αγαπούσατε διπλά». Οι κυβερνήσεις έκοψαν τον 13ο και 14ο μισθό, μείωσαν τις συντάξεις σε επίπεδα φτώχιας. Όλα αυτά είναι που συζητάμε στην εκπομπή μου στο Focus FM 103,6 με τους συνταξιούχους.

Ξέρετε τι θα πει να παίρνετε την σύνταξη στη 1 του μηνός και στις 10 το πολύ, για να μη βάλω νωρίτερα, δεν σας έχουν μείνει λεφτά να βγάλετε το μήνα; Ούτε για να αγοράσετε τα φάρμακα που πρέπει υποχρεωτικά να πάρετε, όπως συμβαίνει με όλους τους ηλικιωμένους. Επίσης χρειάζεται νοσηλεία και φροντίδα η οποία δεν υπάρχει πουθενά. Οι συνταξιούχοι κλείνουν ένα ραντεβού για ιατρικές εξετάσεις που επείγουν και τους λένε «ελάτε μετά από έξι μήνες». Όλα αυτά λοιπόν συζητάμε και για όλα αυτά θα παλέψουμε σαν Ελληνική Λύση. Θα παλέψουμε να επιστρέψει με το χαμόγελο σε αυτούς τους ανθρώπους που δούλεψαν και αγωνίστηκαν για μια ζωή στην χώρα αυτή.

Πέρα από την ενασχόληση σας με τα κοινά είστε και επιχειρηματίας. Τι προβλέπετε για τον χειμώνα και κατά πόσο συμφωνείτε με την μείωση ωραρίου των καταστημάτων που συζητιέται;

Ναι, είμαι παράλληλα και ελεύθερος επαγγελματίας. Έχω μια βιοτεχνία επίπλων και επιπλέον ασχολούμαι στον χώρο του τουρισμού τα τελευταία χρόνια, διαθέτοντας κάποια καταλύματα στην Χαλκιδική. Δυστυχώς, το να μειώσεις το ωράριο συνεπάγεται ότι θα μειώσεις και το μισθό του εργαζόμενου. Αν σας μειώσουν τον ήδη μειωμένο μισθό, μπορείτε να ανταπεξέλθετε στις υποχρεώσεις σας; Σίγουρα όχι. Γι’ αυτό είμαι κατά της μείωσης του ωραρίου εκτός κι αν το μειώσουν χωρίς να μειώσουν και τους μισθούς. Αυτό όμως είναι σίγουρα δύσκολο να επιτευχθεί. Επομένως, η κυβέρνηση δίνει έμφαση στο ενεργειακό πρόβλημα, το οποίο φυσικά δεν θα υπήρχε αν δεν έκλειναν κακήν κακώς τις μονάδες λιγνίτη, για να παρουσιάσει τη μείωση ωραρίου ως απαραίτητη στο όνομα της ενεργειακής κρίσης.

Τι θα πρέπει να ξέρει ο κόσμος για εσάς; Τι αλλαγές θα επιδιώξετε για τη Θεσσαλονίκη και σε ποιους τομείς αν καταφέρετε και εκλεγείτε;

Στη μέχρι τώρα ενασχόληση μου με τα κοινά, ειδικά μέσα από τους συλλόγους γονέων που σας ανέφερα αρχικά, δεν μου άρεσαν ποτέ τα σκέτα λόγια και μπορείτε να ρωτήσετε ανθρώπους που με ξέρουν αν έλεγα πολλά ή αν έκανα πολλά. Ωστόσο, για να σας απαντήσω, αυτό που θα άλλαζα πρώτο είναι η Παιδεία που έχουμε ως άνθρωποι. Ευτυχώς ή δυστυχώς, δεν είμαι από τους πολιτικούς που θα τάξω για να πάρω. Χρειάζεται δουλειά απ’ όλους μας για να πετύχουμε πολλά μαζί. Θέλω ο κόσμος πραγματικά να στηρίξει την Ελληνική Λύση κι εμένα προσωπικά, και όλοι μαζί να αλλάξουμε την Ελλάδα. Για μένα η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη μου. Είναι η πόλη όπου μεγάλωσα, όπου ανδρώθηκα, όπου έχτισα την οικογένεια μου. Παρόλα αυτά, με νοιάζει πρώτα η Ελλάδα και μετά η πόλη μου. Αν η Ελλάδα γίνει καλύτερη, το ίδιο θα ισχύσει και για τη Θεσσαλονίκη. Και όντως, μέσα από την ενασχόληση μου με την πολιτική, και αν εκλεγώ φυσικά, σίγουρα θα προσπαθήσω για το καλύτερο αυτής της πόλης. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σας ευχαριστήσω προσωπικά για άλλη μια φορά για την δυνατότητα που μου δίνεται να πω δημοσίως όσα σκέφτομαι και όσα θέλω να γίνουν γι’ αυτή τη χώρα, και για το ποια πράγματα θα αγωνιστώ. ΠΗΓΗ

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Επίδομα 800 ευρώ: 10.000 οι αιτήσεις στην Εργάνη -Δείτε όλα όσα πρέπει να ξέρετε

evosmos

Τραγουδίστρια καταγγέλλει: «Γνωστός μουσικοσυνθέτης με κυνηγούσε γυμνός μέσα στο σπίτι του»

evosmos

Εθνική, Alpha, Πειραιώς, Eurobank: Συναγερμός σε πελάτες – Δείτε τι συνέβη

evosmos

Leave a Comment