ΕΛΛΑΔΑ

Γλιτώσαμε νέα τραγωδία από θαύμα! Νεαρός επιχείρησε να επιβιβαστεί με skateboard σε πλοίο με σηκωμένο καταπέλτη (Εικόνα)

Από θαύμα αποφεύχθηκε η τραγωδία στο λιμάνι της Ερμούπολης στη Σύρο όταν ένας νεαρός επιχείρησε να επιβιβαστεί με το skateboard του σε πλοίο που αναχωρούσε και σηκωνόταν ο καταπέλτης. Η σωτήρια παρέμβαση και ο κατάλληλος χειρισμός ενός λιμενικού έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο να μην θρηνήσουμε θύματα.

Σύμφωνα με τον καπετάνιο Ισίδωρο Μαμίδη, ο οποίος έκανε γνωστό το περιστατικό μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, λίγο μετά τις 8, και ενώ το επιβατηγό πλοίο Blue star Myconos είχε πάρει άδεια απόπλου και σήκωνε τον καταπέλτη, εμφανίστηκε ένας νέος άνδρας πάνω σε skateboard και προσπάθησε να προλάβει το πλοίο, χωρίς να συνειδητοποιεί πόσο επικίνδυνη ήταν η πράξη του.

Η συγκλονιστική μαρτυρία του καπετάνιου Ισίδωρου Μαμίδη στο Facebook
«Την ώρα λοιπόν που το πλοίο είχε πάρει άδεια απόπλου και πριν ακόμα λύσει κάβους, σήκωνε τον καταπέλτη μέχρι να κλείσει και μετά να αποπλεύσει, προέκυψε νεαρός με σακκο στην πλάτη επιβαίνοντας σε skateboard. Προερχόμενος από τη δυτική πλευρά του λιμανιού με μεγάλη ταχύτητα κατευθυνόταν κατ’ ευθείαν πάνω στον ήδη κατά το ήμισυ υψωμένο καταπέλτη, ο οποίος έκλεινε πάνω από τον προβλήτα»

«Η σκηνή κράτησε 1/2 δευτερόλεπτα. Πήγαινε κατ ευθείαν η να τσακίσει πάνω στα “νύχια” η να περάσει από κάτω (ο καταπέλτης βρισκόταν σε κίνηση ανόδου) και να πέσει στη θάλασσα. Όσοι γίναμε μάρτυρες της σκηνής για κλάσματα δευτερολέπτων παγωσαμε.

Ο Λιμενικός Υπηρεσίας (ένας από τους τρεις της βάρδιας) Ισίδωρος Πρίντεζης που βρισκόταν 1 με 2 μέτρα από τον καταπέλτη αντέδρασε αστραπιαία και ψύχραιμα άπλωσε το χέρι, ανεστρεψε την πορεία του προς τα στέγαστρα και τον σταμάτησε σώζοντας του πιθανότατα τη ζωη. Προσδεδεμενο ακόμη το πλοίο κατέβασε τον καταπέλτη κι επιβίβασε τον νεαρό ο οποίος εδηλωσε πως πήγαινε για Μύκονο.

Χαμογελαστός επιβιβάστηκε χωρίς σίγουρα να κατάλαβε ότι έφτασε στην εξώπορτα του Αγίου Πέτρου και χρωστάει την ζωή του στον κ. Ισιδωρο Πρίντεζη. Εγώ δεν θα σχολιάσω το συμβάν. Το αφήνω σε όσους έχουν όρεξη να το κάνουν. Το μόνο που θα πω, είναι ότι έπεσε σε καλούς λιμενικούς που του έσωσαν την ζωή και δεν τον συνέλαβαν.

Στους συναδέλφους ναυτικούς (που στην συγκεκριμένη περίπτωση ήταν άψογη ομάδα απόπλου) το μόνο που μπορώ να πω είναι να παρακαλάνε να μην τους τυχαίνουν τέτοια συναπαντήματα. Η φωτογραφία του ατόμου είναι βέβαια μοντάζ. Του πλοίου πραγματική, μισό λεπτό περίπου μετά το συμβάν».

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

ΤΩΡΑ ΘΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ! ΝΕΚΡΟΣ “ΡΟΜΑ” ΑΠΟ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟ ΣΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ – ΟΠΚΕ ΚΑΙ ΕΚΑΜ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ

evosmos

Φίδια στις πόλεις: Τι πρέπει να κάνουμε – Ακίνδυνα ή επικίνδυνα τα περισσότερα;

evosmos

Η 2 ετών κόρη της Καϊλή, ντρέπεται για τη μητέρα της! – Όλα για την επικοινωνία ξεπλύματος – Θυμηθείτε τι έλεγε το Ευάκι στον Τράγκα

evosmos

Leave a Comment