ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Μάτι: Δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή στον πρώην διοικητή του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων

Σε ποινή φυλάκισης 2 ετών με αναστολή καταδικάστηκε από Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας ο πρώην διοικητής του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων, κατά τη διάρκεια της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι για ψευδή στοιχεία στις αρχές αναφορικά με τις κινήσεις των οχημάτων της Πυροσβεστικής.

Αντίθετα, αθώος κρίθηκε ο τότε υπεύθυνος του 199 για την κίνηση των οχημάτων του ΠΣ που ήταν επίσης κατηγορούμενος, μετά από μήνυση αξιωματικού της Πυροσβεστικής ο οποίος τους είχε κατηγορήσει για σκόπιμη παραπλάνηση των αρχών, με ανακριβή καταγραφή στοιχείων στο σύστημα Engage σχετικά με τη θέση και την κίνηση των πυροσβεστικών οχημάτων.

Σύμφωνα με το μηνυτή που είχε καταθέσει ως μάρτυρας στη δίκη για το Μάτι, όταν αναζήτησε τα σχετικά στοιχεία για να συντάξει δελτίο για την πυρκαγιά, διαπίστωσε ανακρίβειες στο λογισμικό του συστήματος Engage, γεγονός που κατήγγειλε στον εισαγγελέα όσο και στο δικαστικό πραγματογνώμονα Δημ. Λιότσιο.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Με βροχές το αυριανό σκηνικό του καιρού – Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ

evosmos

“ΒΟΜΒΑ” από τον ιατροδικαστή Λέων: “Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για πρόκληση ασφυκτικού θανάτου σε Μαλένα και Ίριδα”

evosmos

Κρέστενα: Βγήκαν όπλα για τα μάτια μιας κοπέλας

evosmos

Leave a Comment