ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσκόπηση: 8 στους 10 δεν πιστεύουν ότι η κυβέρνηση κάνει αρκετά για την ακρίβεια και την εγκληματικότητα

Η γνώμη των Ελλήνων για τα μέτρα της κυβέρνησης σχετικά με την ακρίβεια και την εγκληματικότητα είναι η χειρότερη αλλά ταυτόχρονα η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη φαίνεται να κερδίζει άνετα τις ευρωεκλογές. Αυτά και άλλα ενδιαφέροντα προκύπτουν από δημοσκόπηση της Opinion Poll που παρουσιάστηκε στο στο Action 24.

Η ακρίβεια είναι το πρώτο πρόβλημα που αναφέρουν οι πολίτες με 49,1%. Ακολουθούν η οικονομία με 26,3%, η εγκληματικότητα με 25,9%, η κατάσταση στο ΕΣΥ με 13,7%, το επίπεδο των μισθών με 9,5%, η κατάσταση στην Παιδεία με 9,3%,  η λειτουργία της Δικαιοσύνης 9.1%, η ανεργία με 7.7%.

Το 80% δεν είναι ικανοποιημένο από τα μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια και μόνο το 20% έχει αντίθετη άποψη.

Μόνο το 19% εμφανίζεται ικανοποιημένο από την πολιτική της κυβέρνησης στα θέματα εγκληματικότητας. Το 80% δεν είναι ικανοποιημένο.

 

H Ν.Δ προηγείται με 26,6% στην πρόθεση ψήφου με δεύτερο τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει 12,4% και τρίτο το ΠΑΣΟΚ με 10,3%.

Η εξέλιξη της εκτίμησης ψήφου από προηγούμενες μετρήσεις δείχνει πτώση της ΝΔ τους δύο τελευταίους μήνες και άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ που μεγαλώνει την απόσταση από το ΠΑΣΟΚ. Το ΚΚΕ χάνει περίπου 1 μονάδα και η Ελληνική Λύση κερδίζει λίγο παραπάνω από 1 μονάδα.

Η περίπτωση της Ελληνικής Λύσης φαίνεται να έχει μια ιδιαιτερότητα αφού στη Μακεδονία, στην εκτίμηση ψήφου έρχεται τρίτο κόμμα (12,6%) ξεπερνώντας ελαφρά το ΠΑΣΟΚ (12,4%).

 

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Τσίπρας: “Με τις υγείες σας” – Ο διάλογος με δημοσιογράφο για τον λογαριασμό ρεύματος

evosmos

Το οπλοστάσιο της Greek Mafia που εντόπισαν οι αστυνομικοί (Βίντεο)

evosmos

Μαρία Σολωμού: «Αν θες να κερατώσεις υπάρχουν ξενοδοχεία που μπαίνεις με κουκούλες και μάσκες δεν σε καταλαβαίνουν»

evosmos

Leave a Comment