ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΛΛΑΔΑ

Διπλή ψαριά για 28χρονο Κρητικό: Έπιασε Λίτσα 16,5 κιλά

Φοβερές συγκινήσεις έζησε-πολύ κοντά χρονικά η μια στην άλλη- ο 28χρονος Λεωνίδας Καδιακάκης, από το Τυμπάκι της νότιας Κρήτης, που πλέει σε πελάγη …ευτυχίας!

Πήγε για ψάρεμα, γύρισε με ένα γιγαντιαίο ψάρι και την επομένη κράτησε στην αγκαλιά του και το πρώτο τους παιδί, που έφερε στον κόσμο η γυναίκα του, Ντόρα, ένα πανέμορφο κοριτσάκι βάρους 2.850 γραμμαρίων.

«Είχα την αγωνία μου μια και περιμέναμε τα γεννητούρια. Το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης, μου ήρθε ο καινούργιος μου εξοπλισμός και είπα να πάω να τον δοκιμάσω, αλλά και να ηρεμήσω με το ψάρεμα. Έριχνα από την ακτή και ξαφνικά ένιωσα ένα δυνατό τσίμπημα. Μισή ώρα παλεύαμε ώσπου να το βγάλω στην ακτή. Τελικά, τα κατάφερα και το έβαλα», περιγράφει ο Λεωνίδας.

Περιχαρής, για την πολύ ιδιαίτερη ψαριά του, πήρε τηλέφωνο τον πατέρα του, Λάμπρο, να πάει να τον βοηθήσει.

«Ήρθε με το αγροτικό. Αυτός πήρε τον εξοπλισμό μου κι εγώ το ψάρι για τα το ρίξω στην καρότσα. Νόμιζα πως ήταν μαγιάτικο. Αλλά μετά φίλοι μου, μου είπαν ότι είναι Λίτσα. Εγώ, ως τώρα, οι μόνες Λίτσες που ήξερα ήταν …κορίτσια!», λέει με χιούμορ.

Πήγε στο σπίτι και φώναξε στην ετοιμόγεννη γυναίκα του: «Ντόρα, έλα να δεις τι ψάρι σου έφερα!». Εκείνη, βγήκε με απορία. «Συνήθως έπιανα μικρά ψάρια, τα μεγαλύτερα ήταν παλαμίδες, γύρω στα 700 γραμμάρια. Είδε τη Λίτσα κι έπαθε πλάκα!», συνεχίζει ο 28χρονος.

Ο ίδιος καταχάρηκε την επιτυχία του. Καθάρισε το ψάρι με τον πατέρα του, το τεμάχισαν σε μερίδες και το έβαλαν στην κατάψυξη.

«Οι επαγγελματίες ψαράδες μου είπαν ότι οι Λίτσες που πιάνονται στην περιοχή μας είναι 8, 10 και 12 κιλά. Άλλη μια μεγαλύτερη είχε ψαρέψει κάποιος στη Λήμνο, που ήταν νομίζω 22 ή 24 κιλά. Το δικό μου ψάρι, στην περιοχή μας θεωρείται …ρεκόρ!»

Η χαρά για τον 28χρονο Κρητικό ανέβηκε κατακόρυφα την επομένη, όταν πήγαν με τη γυναίκα του στο μαιευτήριο κι εκείνη του χάρισε την τρισχαριτωμένη κορούλα του.

«Δεν πιστεύω, να την βαπτίσετε …Λίτσα;», τον πειράξαμε. «Για να θυμάμαι την ψαριά; Όχι! Όχι! Θα την πούμε Αφροδίτη! Θα πάρει το όνομα της μάνας μου!», είπε γελώντας ο Λεωνίδας, που βάζει τα πράγματα στη θέση τους: «Καλή ψαριά η Λίτσα, αλλά πολύ καλύτερη η Αφροδίτη!». Για να αστειευτεί: «Αν και τώρα με τη μικρή θα βάλω έναν μπελά στο κεφάλι μου: να της μαζέψω προίκα και να αρχίσω να ψάχνω για γαμπρό που θα με ακολουθεί στο …ψάρεμα!».

Εμείς, δεν έχουμε παρά να του ευχηθούμε να αποδειχτεί ο καινούργιος του εξοπλισμός γουρλίδικος, όπως έγινε την πρώτη φορά, αλλά προπάντων να καμαρώσουν, με τη γυναίκα του, την κορούλα τους, όπως επιθυμούν!

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Συγκλονίζει ο μάγειρας από τη Θεσσαλονίκη: «Ζω από θαύμα, έχασα 2,5 λίτρα αίμα» (ΦΩΤΟ ΣΟΚ)

evosmos

Πυροβολισμοί στα Φάρσαλα: Δεν του έβαζαν τα τραγούδια του στο καφενείο και σήκωσε καραμπίνα – Ένας τραυματίας

evosmos

Κόρινθος: Οδηγός κατέβηκε να κάνει την ανάγκη του – Για 6 ώρες ήταν εγκλωβισμένος στα πρανή του δρόμου

evosmos

Leave a Comment