ΚΟΣΜΟΣ

Είναι επίσημο: «Αύριο στις 09.00 διακόπτεται η ροή φ.α. στην Πολωνία γιατί δεν πλήρωσε με ρούβλια» ανακοίνωσε η Gazprom

Είναι η πρώτη χώρα στην οποία η Μόσχα διακόπτει τον εφοδιασμό με τον «γαλάζιο χρυσό»
O ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom ενημέρωσε την πολωνική κρατική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου PGNiG ότι διακόπτει την προμήθεια φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Yamal από τις 9 το πρωί (ώρα Ελλάδος) της Τετάρτης, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η PGNiG, όπως ακριβώς μετέδωσε πριν λίγο το pronews.gr.

Η πολωνική κρατική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου αναφέρει ότι θα λάβει μέτρα για την αποκατάσταση της ροής φυσικού αερίου, υπογραμμίζοντας ότι η διακοπή της συνιστά αθέτηση των όρων της σύμβασης.

Προαναγγέλλει, μάλιστα, πως έχει κάθε δικαίωμα να διεκδικήσει αποζημίωση για την αθέτηση των όρων της σύμβασης.

Το γεγονός ότι η Πολωνία θεωρούσε πως η Ρωσία «μπλοφάριζε» και δεν θα διέκοπτε την ροή του φυσικού αερίου δείχνει πως στην Δύση δεν είχαν πάρει σοβαρά τις ρωσικές απειλές.

Η Μόσχα σταματά την παροχή αερίου γιατί η Βαρσοβία δεν θα πληρώνει σε ρούβλια ή έστω δεν καταθέτει τα ευρώ σε έναν λογαριασμό που αυτομάτως θα μετατραπούν σε ρούβλια.

Η Ρωσία έθεσε αυτόν τον όρο στις χώρες της ΕΕ για να ισχυροποιήσει το νόμισμά της και να το καταστήσει αποθεματικό νόμισμα.

Έτσι επί της ουσίας θα ακύρωνε στην πράξη όλες τις αντι-ρωσικές κυρώσεις.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Οι έφηβες με λογαριασμούς στο Instagram, πιο ευάλωτες στην κακοποίηση ανηλίκων!

evosmos

Βουλγαρία: Βομβιστική επίθεση κατά του γενικού εισαγγελέα – Είχε δεχθεί απειλές

evosmos

Aστροναύτης εξηγεί γιατί κανείς δεν έχει επισκεφθεί το φεγγάρι εδώ και 50 χρόνια

evosmos

Leave a Comment