ΔΙΑΦΟΡΑ ΥΓΕΙΑ

Είναι ιδανικά για τις βραδινές λιγούρες: Τα 10 σνακ που δεν προκαλούν παλινδρόμηση

Υπάρχουν 10 συγκεκριμένα σνακ, τα οποία είναι ιδανικά για τις βραδινές λιγούρες, καθώς δεν προκαλούν παλινδρόμηση.

Σύμφωνα με τη διαιτολόγο – διατροφολόγο Felicia Stoler θα πρέπει να αναζητήσετε προϊόντα που περιλαμβάνουν τρία βασικά συστατικά: το λίπος, τους υδατάνθρακες και την πρωτεΐνη.

Το γιαούρτι, το γάλα, το τυρί κότατζ και οι ξηροί καρποί είναι μερικά παραδείγματα σνακ που μπορείτε να καταναλώσετε αργά το βράδυ γιατί είναι εύπεπτα και επομένως απορροφόνται εύκολα από τον οργανισμό.

Ειδικά αν καταναλώσετε μία μικρή μερίδα δεν θα δημιουργήσετε κάποιο πρόβλημα στη διατροφή σας. Η διατροφολόγος επίσης συμβουλεύει να αποφεύγετε οτιδήποτε έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, ζάχαρη και μπαχαρικά.

Το μαγνήσιο, που βρίσκεται σε ξηρούς καρπούς, σε σπόρους, στο σπανάκι και στον χυμό κεράσι μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου και να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε πιο γρήγορα, όπως επίσης και οι τροφές που περιέχουν χημικές ουσίες όπως η τρυπτοφάνη και η μελατονίνη.

«Η τρυπτοφάνη, η οποία συχνά συνδέεται με τη γαλοπούλα, αλλά βρίσκεται επίσης στα γαλακτοκομικά, το κοτόπουλο και τα ψάρια, μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση των επιπέδων σεροτονίνης και να επηρεάσει θετικά τον ύπνο», εξήγησε η διατροφολόγος.

Τα αμύγδαλα, τα καρύδια, τα φρούτα, τα λαχανικά, οι ξηροί καρποί, οι σπόροι, ο σολομός, ο τόνος και τα αυγά μπορούν επίσης να αποτελέσουν ποιοτικά σνακ για αργά το βράδυ.

10 υγιεινά σνακ που μπορείτε να καταναλώσετε άφοβα πριν τον ύπνο

Ποπ κορν
Αμύγδαλα και καρύδια
Καπνιστός σολωμός
Γιαούρτι με γκρανόλα
Χούμους με κράκερ ή λαχανικά
Πλιγούρι βρώμης
Φυστικοβούτυρο με μέλι, μπανάνα και γιαούρτι
Αυγά
Σπόροι κολοκύθας
Μοσχαρίσιο κρέας
Να θυμάστε πως τα πλούσια φαγητά σε λιπαρά, υψηλή πρωτεΐνη, οι μεγάλες μερίδες και τρόφιμα που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη καλό είναι να αποφεύγονται γιατί χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να «εγκαταλείψουν» το στομάχι.

Επομένως καλύτερα να μην καταναλώσετε junk food, σοκολάτες, τυριά, κάρι, παγωτά, μπέικον και πατατάκια.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Έρευνα: Πώς οι μέλισσες μπορούν να δώσουν πληροφορίες για… την υγεία των κατοίκων των πόλεων

evosmos

Θα σας «σώσουν»: Δέκα φυτά που είναι φυσικά αντικουνουπικά!

evosmos

Οι καλύτερες τροφές για να μεγαλώσουν τα μαλλιά σας

evosmos

Leave a Comment