ΕΛΛΑΔΑ

Εκτός ορίων πάλι ο Ερντογάν: Σόου για την επέτειο του πραξικοπήματος μπροστά από την Αγιά Σοφιά

Δείτε το επικών διαστάσεων και άκρως προκλητικό βίντεο του Ερντογάν για την επέτειο του αποτυχημένου πραξικοπήματος
Ένα επικό και άκρως προκλητικό βίντεο παρουσίασε η κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την επέτειο της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία, τον Ιούλιο του 2016.

Επιλέγοντας, όχι τυχαία, τον χώρο έξω από την Αγία Σοφία, το βίντεο εστιάζει σε μια ομάδα νέων, που φοράνε κόκκινες μπλούζες και μαύρα παντελόνια και με μουσική υπόκρουση κομμάτια τα οποία ακούγονται σε παρόμοια σόου για την Άλωση της Πόλης, εκτελούν συγκεκριμένη χορογραφία, δημιουργώντας σχηματισμούς, όπως η τουρκική σημαία.


Το στήσιμο του νέου προπαγανδίστικου σόου του Ερντογάν μπροστά από την Αγία Σοφία, κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι, λίγες ημέρες μετά την απόφαση για μετατροπή του μνημείου σε τζαμί και τον παγκόσμιο θόρυβο που αυτή προκάλεσε…

Νωρίτερα σήμερα, ξεκίνησε η αποκαθήλωση όλων των πινακίδων που αναγράφεται η ένδειξη «Μουσείο» για την Αγία Σοφία .

Οι εργασίες για την μετατροπή του ιστορικού μνημείου είναι σε εξέλιξη από το πρωί, με τους υπαλλήλους του δήμου να «ξεριζώνουν» όλες τις πινακίδες του τουρκικού υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

Δείτε βίντεο:

Ο Ερντογάν θέλει να κάνει κήρυγμα στην Αγία Σοφία

Την ίδια ώρα, το «Plan B» του Ταγίπ Ερντογάν στις 24 Ιουλίου αποκαλύπτει γερμανικό δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο, εκτός από την προσευχή του για πρώτη φορά στην Αγία Σοφία ως τζαμί, ο Σουλτάνος του Βοσπόρου σχεδιάζει να κάνει κήρυγμα για να τονώσει την δημοτικότητά του που βαίνει μειούμενη.

«Με την απόφασή του να μετατρέψει από μουσείο σε τζαμί την Αγία Σοφία, καταστρέφει την ήδη κακή σχέση με την Ελλάδα και ρίχνει το γάντι στο φίλο του, Βλαντιμίρ Πούτιν… Ο Ερντογάν δεν ήταν μόνο έτοιμος να προσβάλει το μεγαλύτερο μέρος του δυτικού κόσμου, έριξε επίσης το γάντι στη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, η οποία βρίσκεται πολύ κοντά στον Ρώσο πρόεδρο», σχολιάζουν γερμανικά δημοσιεύματα.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα οδηγό μηχανής στο Χαλάνδρι

evosmos

Σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή ο «καλός μας άνθρωπος» Θανάσης Βέγγος

evosmos

Κως: Πέταξαν την κάρτα SIM από το κινητό της Αναστάζια – Όλα δείχνουν έγκλημα πίσω από την εξαφάνισή της

evosmos

Leave a Comment