ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 11,7% η συρρίκνωση της οικονομίας στο γ’ τρίμηνο

Στο 2,3% ήταν η ανάπτυξη της οικονομίας σε τριμηνιαία βάση, ενώ σε ετήσια βάση το ΑΕΠ της χώρας καταγράφει πτώση 11,7%
Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) σε όρους όγκου κατά το 3ο τρίμηνο 2020 παρουσίασε αύξηση κατά 2,3%, σε σχέση με το 2ο τρίμηνο 2020, ενώ σε σύγκριση με το 3ο τρίμηνο 2019 παρουσίασε μείωση κατά 11,7%.

Με βάση τα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) σε όρους όγκου, κατά το 3ο τρίμηνο 2020 παρουσίασε μείωση κατά 9,6% σε σχέση με το 3ο τρίμηνο 2019.

Η ΕΛΣΤΑΤ επισημαίνει παράλληλα, ότι το ΑΕΠ των τριμήνων των προηγούμενων δέκα ετών καθώς και των προηγούμενων δύο τριμήνων του τρέχοντος έτους (1ο τρίμηνο 2010 – 2ο τρίμηνο 2020) έχει αναθεωρηθεί λόγω προσαρμογής (benchmarking) των τριμηνιαίων εθνικών λογαριασμών στα αναθεωρημένα ετήσια στοιχεία με έτος βάσης 2015, που ανακοινώθηκαν στο Δελτίο τύπου της ΕΛΣΤΑΤ στις 16/10/2020.

Σύφωνα με την ανακοίνωση, τα στοιχεία για το 3ο τρίμηνο 2020 αντανακλούν τις επιπτώσεις στο ΑΕΠ της πανδημίας COVID-19 και των περιοριστικών μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Κρήτη: Πήγε για αποτρίχωση και κατέληξε στο χειρουργείο

evosmos

Κρήτη: «Εφιάλτης» για 17χρονο σε κατάστημα κράτησης νέων – «Μαμά με βίαζαν κάθε βράδυ στο κελί» (βίντεο)

evosmos

Συντάξεις: Ποιοι θα πάρουν διπλή αύξηση – Τι θα συμβεί με την προσωπική διαφορά

evosmos

Leave a Comment