ΥΓΕΙΑ

ΕΟΠΥΥ. Οδηγία σχετικά με την ημερομηνία θεώρησης των φυσικοθεραπειών

Στην παρ.2 του άρθρου 39 του Ε.Κ.Π.Υ. προβλέπεται η παραπομπή για φυσικοθεραπείες να διενεργείται από τους ιατρούς σχετικής με την πάθηση ειδικότητας, μόνο ηλεκτρονικά, μέσω πιστοποιημένου συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, έπειτα από έγκριση ελεγκτή ιατρού.

Σύμφωνα με την παρ. 5 του ίδιου άρθρου, «Τα παραπεμπτικά εκτελούνται υποχρεωτικά εντός (60) ημερών, από την ημερομηνία της έκδοσης της γνωμάτευσης. Η ημερομηνία θεώρησης από ελεγκτή ιατρό, είναι υποχρεωτικό να αναγράφεται επί του παραπεμπτικού».
Κατόπιν των ανωτέρω και λαμβάνοντας υπόψη ότι :
– Οι θεραπείες υπόκεινται σε έγκριση ελεγκτή ιατρού
– Γίνεται ρητή αναφορά στην υποχρέωση της αναγραφής της ημερομηνίας ελέγχου στο άρθρο 39 του Ε.Κ.Π.Υ.
– Η ισχύς του παραπεμπτικού είναι διάρκειας 60 ημερών
– Για τα παραπεμπτικά ισχύος 30 ημερών, κατά γενικό κανόνα, η θεώρηση πρέπει να διενεργείται εντός 10 ημερολογιακών ημερών (Ε.Κ.Π.Υ. και γενικά έγγραφα οδηγιών του Οργανισμού )
Η θεώρηση από ελεγκτή ιατρό των παραπεμπτικών για διενέργεια φυσικοθεραπειών πρέπει να διενεργείται εντός διαστήματος είκοσι (20) ημερολογιακών ημερών, από την ημερομηνία της έκδοσή τους. Παραπεμπτικά με ημερομηνία ελέγχου εκτός του ανωτέρω διαστήματος δεν γίνονται αποδεκτά. Παρακαλούνται οι υπηρεσίες σας για την εφαρμογή των ανωτέρω.

Έγγραφο

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Τσάι ρίγανης: Πόσο σημαντικό είναι το τσάι ρίγανης για τον οργανισμό;

evosmos

Κορωνοϊός -«Κόκκινος συναγερμός» για την αύξηση των κρουσμάτων – Μάσκες (σχεδόν) παντού από σήμερα

evosmos

Απώλεια βάρους: Αυτοί οι υδατάνθρακες θα σε βοηθήσουν να πετύχεις το αποτέλεσμα που θέλεις

evosmos

Leave a Comment