ΕΛΛΑΔΑ

Επίδομα γέννησης: Πότε θα καταβληθεί

Την αύξηση του επιδόματος γέννησης από 2.000 ευρώ στις 2.400 ευρώ για το πρώτο παιδί, στις 2.700 ευρώ για το δεύτερο παιδί, στις 3.000 ευρώ για το τρίτο παιδί και στις 3.500 ευρώ για τις πολύτεκνες οικογένειες, ανακοίνωσε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη και ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Κωστής Χατζηδάκης. Όπως επισήμανε η υπουργός, η αύξηση κυμαίνεται από 400 ευρώ έως 1.500 ευρώ.

Η αύξηση του επιδόματος θα είναι αναδρομική για το 2023, ξεκαθάρισε η υπουργός και όσοι απέκτησαν παιδί κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς θα λάβουν το επίδομα χωρίς αίτηση, όπως έκανε γνωστό η κυρία Σοφία Ζαχαράκη μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real FM.

Η καταβολή του επιδόματος με τα νέα ποσά θα γίνει τον Απρίλιο σε δύο ισόποσες δόσεις, με την πρώτη από τον πρώτο μήνα γέννησης και η δεύτερο το πρώτο 5μηνο από τη γέννηση του παιδιού.

Επίσης, επισήμανε πως στο τρίτο παιδί το ποσό αυξάνεται σημαντικά φθάνοντας σε «ένα αξιόλογο ποσό».

Από το ίδιο βήμα, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Κωστής Χατζηδάκης κοστολόγισε το νέο μέτρο σε 90 εκατ. ευρώ και επισήμανε ότι αφορά 300.000 γονείς στο επίπεδο της διετίας.

Υπογράμμισε πως φέτος υλοποιούνται επτά νέα μέτρα της κυβέρνησης σε σχέση με τους νέους γονείς, συνολικού κόστους 441 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα, η αύξηση κατά 1.000 ευρώ του αφορολόγητου, η αύξηση του επιδόματος μητρότητας από 4 σε 9 μήνες, η προσαύξηση του επιδόματος θέρμανσης από 3.000 σε 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, το κοινωνικό τιμολόγιο ρεύματος πολυτέκνων και η αναμόρφωση του επιδόματος παιδιών για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, με αύξηση 20 ευρώ για το πρώτο παιδί και 50 ευρώ από το δεύτερο και κάθε επιπλέον παιδί.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Σάλος στην Κάλυμνο: Πακιστανός παρενοχλούσε την κόρη της συντρόφου του

evosmos

EKTAKTO: Η κυβέρνηση παραδέχθηκε επίσημα διά του Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας Α.Διακόπουλου τις έρευνες του Oruc Reis!!

evosmos

Ραγδαίες εξελίξεις για το εξώγαμο με την καθηγήτρια, προανήγγειλε ο Πασχάλης! Σε ποιους ξέσπασε για το δικό του «στιγμιαίο λάθος»…

evosmos

Leave a Comment