ΕΛΛΑΔΑ

Επιβάλλουν απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό- Β.Κικίλιας: «Θα απαγορευτούν μετακινήσεις πολιτών εκτός νομού τους»

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σε δελτίο ειδήσεων, πριν το σαββατοκύριακο θα επιβληθεί από την κυβέρνηση απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών από νομό σε νομό.

Σύμφωνα με πληροφορίες , το μέτρο θα ανακοινωθεί στην ενημέρωση της Παρασκευής 6 Νοεμβρίου για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας, όπου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, αναμένεται να ανακοινώσει την απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό, ειδικά για την Αττική, για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Για «δύσκολο χειμώνα» προειδοποίησε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο γενικευμένου lockdown και στην Αττική και προανήγγειλε ουσιαστικά την απαγόρευση μετακινήσεων σε γειτονικούς νομούς.

«Αν συνεχιστεί αυτή η τάση με την αύξηση του αριθμού στις ΜΕΘ και την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων τότε θα ληφθούν και άλλα μέτρα και στην Αττική» ήταν το μήνυμα του κ. Κικίλια.

Ο Υπουργός Υγείας υπενθύμισε πόσο δύσκολη είναι πλέον η κατάσταση σε χώρες της Ευρώπης, όπως στο Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ολλανδία, τη Μ. Βρετανία κ.ά. αλλά και ότι «ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με συναίσθηση ευθύνης, με σεβασμό στα ιατρικά δεδομένα και στην αντίληψη της ανθρώπινης ζωής» κάλεσε τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα προστασίας.

«Υπάρχει αύξηση στα test και στα rapid test αλλά δυστυχώς υπάρχουν καθημερινά δεδομένα προς το χειρότερο. Μας προβληματίζει η κατάσταση» παραδέχθηκε ο κ. Κικίλιας, ενώ σε ερώτηση για το αν προκαλεί σύγχυση στους πολίτες η συνεχής ανακοίνωση μέτρων με αντικατάσταση των προηγούμενων, απάντησε:

«Τα δεδομένα μπορούν να αλλάξουν από στιγμή σε στιγμή. Είναι ύπουλος αυτός ο ιός, ασυμπτωματικός σε πολλούς, μας αναγκάζει να αναθεωρούμε συνεχώς τα δεδομένα, όπως συνέβη στη Μακεδονία».

Ο Υπουργός Υγείας ήταν κατηγορηματικός πάντως και σε αυτό το σημείο ότι «δε θα διστάσουμε να πάρουμε κι άλλα μέτρα», στην περίπτωση που χειροτερεύσουν τα δεδομένα.

Ο Υπουργός Υγείας απαντώντας ακόμη σε ερώτηση για το πώς δε θα πάνε οι κάτοικοι της Αττικής να διασκεδάσουν όσοι το επιθυμούν σε γειτονικούς Νομούς, προανήγγειλε ουσιαστικά περιορισμό στις μετακινήσεις: «Θα ληφθεί μέριμνα και για αυτό προφανώς, για τη δυνατότητα να φύγει από την Αττική κάποιος και να πάει σε διπλανές περιοχές».

Με λίγα λόγια ο λόγος που επικαλείται η κυβέρνηση είναι εκδρομείς από την Αττική, να μην μετακινηθούν σε «κίτρινες» περιοχές, όπου η εστίαση θα είναι ανοιχτή και λειτουργεί κανονικά!

Έτσι η κυβέρνηση συνεχίζει την «στοχοποίηση» του πυρήνα των ψηφοφόρων της!

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

22/2/22: Tι σημαίνει η σημερινή ημερομηνία και γιατί είναι η πιο ισχυρή της χρονιάς;

evosmos

Την γλίτωσε κατά τύχη! Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο 3χρονος που πνιγόταν μπροστά στους γονείς του

evosmos

Γιατί η Κυριακή του Θωμά λέγεται και Αντίπασχα;

evosmos

Leave a Comment