ΕΛΛΑΔΑ

Επιταγή ακρίβειας: Ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι – Πότε πληρώνει

Η πολυσυζητημένη επιταγή ακρίβειας των 250 ευρώ πλέον είναι γεγονός, καθώς έγιναν οι επίσημες ανακοινώσεις από την κυβέρνηση. Με την ακρίβεια να αποτελεί τεράστιο βραχνά για τις οικογένειες η νέα επιδότηση θα αποτελέσει μια μικρή ανάσα για εκείνους που τα βγάζουν δύσκολα πέρα καθημερινά.

Η νέα επιταγή ακρίβειας έρχεται σε μια περίοδο που ο πληθωρισμός καταγράφει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Είναι ένα επίδομα που έχει συζητηθεί πολύ το τελευταίο διάστημα.

Τώρα, οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν μετά τις επίσημες ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό, κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ για τα μέτρα στήριξης.

Η νέα επιταγή ακρίβειας ή αλλιώς επιταγή ακρίβειας 2 δεν θα δοθεί με κλήρωση και οι δικαιούχοι του επιδόματος θα εισπράξουν τα χρήματα με βάση κριτήρια.

Αυτοί είναι οι δικαιούχοι της επιταγής ακρίβειας 2

Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στο πλαίσιο της ΔΕΘ οι δικαιούχοι του επιδόματος 250 ευρώ θα είναι 4 κατηγορίες. Είναι οι εξής:

χαμηλοσυνταξιούχοι
ανασφάλιστοι υπερήλικες
άτομα με αναπηρία
μακροχρόνια άνεργοι

Πότε θα γίνει η πληρωμή της επιδότησης των 250 ευρώ

Η χορήγηση της επιταγής ακρίβειας θα γίνει τον Δεκέμβριο. Ακόμη δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί η ημερομηνία αλλά αναμένεται να είναι κοντά στα Χριστούγεννα.

Σημειώνεται ότι πέντε κατηγορίες έλαβαν τον περασμένο Απρίλιο το αντίστοιχο έκτακτο επίδομα, που τότε ήταν 200 ευρώ. Ήταν οι ακόλουθες:

676.735 χαμηλοσυνταξιούχοι είχαν πάρει 200 ευρώ
625.000 οικογένειες με παιδιά είχαν λάβει μιάμιση δόση έξτρα του επιδόματος παιδιού
241.281 δικαιούχοι εγγυημένου εισοδήματος είχαν λάβει διπλή δόση
166.982 άτομα με αναπηρία που εισπράττουν προνοιακό επίδομα είχαν λάβει 200 ευρώ
34.964 ανασφάλιστοι υπερήλικες είχαν πάρει 200 ευρώ

Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη πληρωμή της επιταγής ακρίβειας, η πίστωση έγινε απευθείας στον τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου, χωρίς αίτηση.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Τρομακτική στιγμή σε παράσταση στο Αγρίνιο: Ακροβάτης έπεσε από μεγάλο ύψος και τραυματίστηκε! (βιντεο)

evosmos

Η Ν.Μπακογιάννη «αποθεώνει» την Σία Κοσιώνη: «Την καμαρώνω πολύ είναι καταπληκτική νύφη» (βίντεο)

evosmos

Νέες απειλές πολέμου από τον Τσαβούσογλου: “Η Ελλάδα έχει εξοπλίσει νησιά, δεν θα δείξουμε επιείκεια”

evosmos

Leave a Comment