ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΥΟΣΜΟΣ: Πλάκωσε στο ξύλο οδηγό απορριμματοφόρου επειδή γρατζούνισε ΙΧ

Επίθεση από άγνωστο άντρα δέχθηκε υπάλληλος του δήμου Κορδελιού Ευόσμου – Υπέβαλλε μήνυση στην αστυνομία
Επίθεση από άγνωστο άντρα δέχτηκε προχθές, Τρίτη, το μεσημέρι ένας εργαζόμενους στην υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου Κορδελιού Ευόσμου στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αστυνομία, το περιστατικό έγινε προχθές το μεσημέρι, όταν το απορριμματοφόρο στο οποίο εργάζεται το θύμα της επίθεσης (Έλληνας γεννημένος το 1968), γρατζούνισε σταθμευμένο αυτοκίνητο.

Τότε ένας άντρας επιτέθηκε στον εργαζόμενο χτυπώντας τον με τα χέρια στο κεφάλι και τραυματίζοντάς τον. Ο εργαζόμενος του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, μετά την επίθεση μεταφέρθηκε στο τοπικό κέντρο Υγείας όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες (του έγιναν ράμματα) και χθες, Τετάρτη, πήγε στην αστυνομία και υπέβαλλε μήνυση.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων επισημαίνει ότι αυτό είναι το τρίτο περιστατικό βίας που σημειώνεται κατά εργαζόμενου στο δήμο μέσα σε 3 μήνες και αναφέρει ότι ο άντρας που δέχθηκε την επίθεση είναι ο οδηγός του απορριμματοφόρου.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή του το Σωματείο αναφέρει:

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Τα περιστατικά βίας, εναντίον εργαζομένων του Δήμου εν ώρα υπηρεσίας συνεχίζονται και τείνουν να πάρουν μορφή χιονοστιβάδας.

Τρίτο περιστατικό μέσα σε τρεις μήνες, πολύ πιο σοβαρό, συνέβη χθες Τρίτη 4 Οκτωβρίου, εναντίον εργαζόμενου της υπηρεσίας καθαριότητας. Απορριμματοφόρο, την ώρα της αποκομιδής, γρατζούνισε τη λαμαρίνα σταθμευμένου αυτοκινήτου. Κατέβηκε η ιδιοκτήτρια του αυτοκινήτου και ενώ συζητούσαν να καλέσουν την τροχαία για την καταγραφή του συμβάντος και τις ασφαλιστικές εταιρείες για να κάνουν τις απαραίτητες δηλώσεις, ένας άνδρας, ο οποίος, επικαλέστηκε ότι είναι ο σύζυγος της ιδιοκτήτριας του αυτοκινήτου, η ίδια το αρνήθηκε, αιφνιδιαστικά, γρονθοκόπησε άσχημα στο κεφάλι, τον οδηγό του απορριμματοφόρου. Ο συνάδελφος πήγε στο νοσοκομείο όπου του έγιναν έντεκα ράμματα στο πρόσωπο καθώς και οι απαραίτητες εξετάσεις μέχρι τα μεσάνυχτα.

Το περιστατικό, έρχεται να προστεθεί στον ξυλοδαρμό που δέχθηκε εργαζόμενος στην υπηρεσία καθαριότητας, από τραμπούκο δημότη, την ώρα της αποκομιδής των απορριμμάτων από τη γειτονιά του, καθώς και στην επίθεση που δέχθηκαν δύο εργαζόμενοι του Τμήματος Κτηριακών Έργων και Υπαίθριων Χώρων, από τραμπούκους, εν ώρα εργασίας στο θεατράκι του πάρκου της οδού Περικλέους, τους οποίους προπηλάκισαν, έβρισαν χυδαία, χειροδίκησαν εναντίον τους και τους απείλησαν να μην ξαναπατήσουν το πόδι τους και ότι ξέρουν που βρίσκονται.

Για όλα τα παραπάνω τι έκανε η διοίκηση του Δήμου; επί της ουσίας δεν έκανε καμία ενέργεια.

Η αδιαφορία της Διοίκησης για τη λήψη ουσιαστικών μέτρων επιτρέπει την όξυνση του προβλήματος.

Σε διάστημα τριών μηνών τρία σοβαρά περιστατικά βίας εναντίον εργαζομένων του Δήμου την ώρα που εκτελούσαν τα εργασιακά τους καθήκοντα από νταήδες και τραμπούκους.

Τι περιμένει η Διοίκηση, να θρηνήσουμε θύματα;

Δεν μπορεί, εν έτει 2022, οι εργαζόμενοι του Δήμου να ξεκινάνε το πρωί από το σπίτι τους για δουλειά και να μην γνωρίζουν αν θα κινδυνεύσει η ζωή τους, η σωματική τους ακεραιότητα, η υγεία και η ασφάλειά τους και αν θα επιστρέψουν στο σπίτι τους.

Καλούμε τη Διοίκηση του Δήμου, επιτέλους

να κάνει κάθε ενέργεια για τη δίωξη και παραδειγματική τιμωρία των νταήδων και των τραμπούκων για όλα τα περιστατικά

να λάβει κάθε μέτρο, για την ασφάλεια, την υγεία και την προστασία της ακεραιότητας των εργαζομένων του Δήμου.

* Φωτογραφία αρχείου ΠΗΓΗ

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

ΔΗΜΟΣ Κορδελιού – Ευόσμου: Ξεκινούν οι παρεμβάσεις για την κυκλοφοριακή αναβάθμιση της οδού Α. Παπανδρέου στο Κορδελιό

evosmos

Ιωάννης Καμαρινός: ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟ ΜΑΣ!!

evosmos

ΔΗΜΟΣ Κορδελιού – Ευόσμου: Συνάντηση Δημάρχου με τους Προέδρους των Κοινοτήτων Κορδελιού Ευόσμου

evosmos

Leave a Comment