ΕΛΛΑΔΑ

Εφιάλτης στα σούπερ μάρκετ: Δείτε τι μας περιμένει σε λίγους μήνες

Σούπερ μάρκετ: Ο Έλληνας «βασιλιάς των σούπερ μάρκετ» προειδοποιεί για διαρκή αύξηση των τιμών τα προϊόντα. Είναι η τρίτη παρέμβαση σε διάστημα λίγων μηνών από τον Τζον Κατσιματίδη, ο οποίος προβλέπει νέες ανατιμήσεις στα ράφια για το επόμενο τρίμηνο.

Για τρίτη φορά, τουλάχιστον, μέσα στους τελευταίους 6-7 μήνες ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ στις ΗΠΑ, o ελληνικής καταγωγής Τζον Κατσιματίδης προειδοποιεί για νέα συνεχιζόμενη αύξηση των τιμών στα τρόφιμα, με την διαφορά ότι τώρα προσδιορίζει την διάρκεια της σε βάθος τριμήνου.

Και από τα λόγια του, από όσα δήλωσε τις προηγούμενες ημέρες στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, φαίνεται ξεκάθαρα ότι θεωρεί το φαινόμενο απόρροια της ενεργειακής κρίσης και της μετακύλισης του επιπλέον κόστους για τις επιχειρήσεις στα προϊόντα που πωλούν…

Ο επονομαζόμενος και ως «βασιλιάς των σούπερ μάρκετ» στη Νέα Υόρκη, με «ρίζες» από τη Νίσυρο (νο 801 στην φετινή λίστα Forbes, με περιουσία 3,7 δισ. δολ.) προβλέπει μάλιστα το ποσοστό της επιπλέον αύξησης των τιμών σε ένα 10% μέσα στον επόμενο 1,5 μήνα, που μπορεί να φθάσει και στο +20% έως το προσεχές καλοκαίρι.
Στέλνει, όμως, το μήνυμα με αποδέκτη την αμερικανική κυβέρνηση, ότι «οι τιμές θα πέσουν αμέσως», αν οι ιθύνοντες του Λευκού Οίκου «αντιστρέψουν την πορεία της ενεργειακής στρατηγικής τους».

Λίγο, πολύ βέβαια οι απόψεις του Ελληνοαμερικάνου billionaire αφορούν το γενικότερο κλίμα που επικρατεί στον πλανήτη, εν μέσω της πανδημίας και της ταυτόχρονης ενεργειακής κρίσης…

Ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Gristedes, αλλά και της D’ Agostino, CEO επίσης των United Refining Company και Red Apple Group, είχε παρέμβει στο θέμα των τιμών των τροφίμων τόσο τον προηγούμενο Οκτώβριο, πριν εκτιναχθεί το ενεργειακό κόστος για τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, όσο και τον Ιανουάριο.

Το φθινόπωρο ο Κατσιματίδης είχε αναφερθεί στην πτώση της παραγωγής, στην έλλειψη εργαζομένων και στα προβλήματα της αλυσίδας εφοδιασμού, τον χειμώνα απέδωσε τις δυσλειτουργίες της αγοράς και στα αυξημένα κρούσματα της μετάλλαξης Ομικρον και τώρα επικεντρώνει στις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία και τις υψηλές τιμές του πετρελαίου.

Υπενθυμίζεται, ότι ο ομογενής επιχειρηματίας δραστηριοποιείται σε διάφορους κλάδους εκτός από το οργανωμένο λιανεμπόριο τροφίμων, μεταξύ των οποίων τα διυλιστήρια πετρελαίου και το real estate, διατηρώντας στην κατοχή του ένα μεγάλο χαρτοφυλάκιο ακινήτων.

Λιγότερα προϊόντα είναι διαθέσιμα –πλέον -στα ράφια των σούπερ μάρκετ και οι επιλογές δεν είναι απεριόριστες. Αυτή είναι η νέα «πραγματικότητα» που βιώνει η οικονομία, σύμφωνα με εκπροσώπους της αγοράς.

Ειδικότερα, κάποια προϊόντα λείπουν από τα ράφια, στην προσπάθεια των αλυσίδων να περιορίσουν τα λειτουργικά τους έξοδα.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Δίκη Φιλιππίδη: Δεν ξέρουν, δεν είδαν, δεν θυμούνται – Τι κατέθεσαν Χαλκιάς, Μακρυπούλια, Σχίζα

evosmos

Νέο εξτραδάκι από την κυβέρνηση – Έκτακτο επίδομα καλοκαιριού 200 ευρώ σε στυλ «Δώρου Πάσχα» – Ποιοι θα το λάβουν

evosmos

«Christina O»: Στο Κατάκολο η θρυλική θαλαμηγός του Ωνάση για τα γυρίσματα της ταινίας με τη Τζολί (ΒΙΝΤΕΟ)

evosmos

Leave a Comment