ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΛΛΑΔΑ

Ηλεκτρικές κουβέρτες: Πως θα αποφύγετε τον κίνδυνο ηλεκτροπληξίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Για τους κινδύνους που ενέχει η χρήση του ηλεκτρικού υποστρώματος προειδοποιεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία, μέσω ανάρτησης που έκανε στα social media.

Η χρήση ηλεκτρικού υποστρώματος, της λεγόμενης ηλεκτρικής κουβέρτας, αποτελεί συχνή αιτία ηλεκτροπληξίας, αλλά και εκδήλωσης πυρκαγιάς, επισημαίνει η Πυροσβεστική.

Για αυτό τον λόγο δίνονται δύο βασικές οδηγίες προστασίας κατά τη διάρκεια της χρήσης των ηλεκτρικών υποστρωμάτων:

Αποσυνδέουμε πάντα το προϊόν από την πρίζα πριν τον ύπνο, όταν δεν είναι σε χρήση.

Ελέγχουμε τακτικά τη συσκευή για σημάδια φθοράς ή αλλοίωσης σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Πάντως είναι σκόπιμο ευπαθείς ομάδες ανθρώπων όπως βρέφη, μικρά παιδιά, διαβητικοί, καρδιοπαθείς και ηλικιωμένοι να μην κοιμούνται με την ηλεκτρική κουβέρτα στην πρίζα, αλλά να την χρησιμοποιούν για να ζεστάνουν το κρεβάτι πριν ξαπλώσουν.

Καλό είναι να ενεργοποιείται η ηλεκτρική κουβέρτα στην ανώτερη σκάλα λίγες ώρες προτού πέσετε για ύπνο, αρκετές για να αποθηκευτεί η ζέστη στο στρώμα και στα σκεπάσματα.

Πριν πέσετε για ύπνο μπορείτε είτε να την κλείσετε, είτε να την ρυθμίσετε στην χαμηλότερη σκάλα, ανάλογα με την προτίμηση σας.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Νεκρός 18χρονος μετά από κατανάλωση αλκοόλ σε μπαρ του Πειραιά

evosmos

Γιώργος Γερολυμάτος για Βανδή – Μπισμπίκη: «Είμαστε άξιοι των συνεπειών μετά από τέτοιες κινήσεις»

evosmos

Αυτά είναι τα δέκα ακριβότερα διόδια στην Ελλάδα!

evosmos

Leave a Comment