Uncategorized

«Η αρκούδα δεν σκαρφαλώνει σε κοτέτσια»: Το Κρεμλίνο απαντά στα περί… αλεπού των ΗΠΑ

Η αλεπού, το κοτέτσι και η αρκούδα. «Πόλεμος» λέξεων με παρομοιώσεις αναφερόμενες στα ζώα μεταξύ Λευκού Οίκου και Κρεμλίνου.

 

Σε έναν «διαγωνισμό» για το ποιο… ζώο αντιπροσωπεύει καλύτερα τη Ρωσία έχουν επιδοθεί τις τελευταίες ώρες Ουάσιγκτον και Μόσχα.
Το Κρεμλίνο επιλέγει την αρκούδα αντί της αλεπούς που προτείνει ο Λευκός Οίκος, ενώ τη «μάχη» ξεκίνησε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι.
Η κα Ψάκι επανέλαβε πως η Ρωσία θα μπορούσε να επιτεθεί στην Ουκρανία ανά πάσα στιγμή, αμφισβητώντας τις διαβεβαιώσεις της Μόσχας για το αντίθετο και τους ισχυρισμούς ότι το ΝΑΤΟ απειλεί την εθνική ασφάλεια της χώρας. 

«Όταν η αλεπού ουρλιάζει από την κορυφή στο κοτέτσι ότι φοβάται τα κοτόπουλα, πράγμα που στην ουσία κάνουν, αυτός ο φόβος δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα» ισχυρίστηκε η Ψάκι.
«Και καθώς βλέπετε τον κ. Πούτιν να ουρλιάζει για τον φόβο της Ουκρανίας και των Ουκρανών, αυτό δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως δήλωση για το τι πραγματικά συμβαίνει» πρόσθεσε, ωστόσο, παραμένει θολό σε ποιες ακριβώς οι δηλώσεις του Ρώσου προέδρου αναφερόταν.
Όταν ρωτήθηκε για την «αλεπού» την Τετάρτη, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ επεσήμανε πως το να είναι «ποιητικός» δεν αποτελεί μέρος της δουλειάς του.

«Λοιπόν, η Ρωσία παραδοσιακά συγκρίνεται με μια αρκούδα. Και δεν θα μπορούσε να σκαρφαλώσει σε ένα κοτέτσι, ακόμα κι αν το ήθελε. Είναι πολύ μεγάλη και βαριά για να το κάνει αυτό», υπογράμμισε.
Εδώ και μήνες τα ΜΜΕ και οι κυβερνήσεις πολλών χωρών κατηγορούν τη Ρωσία πως προετοιμάζεται για στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία με τη Μόσχα να κάνει λόγο για ανύπαρκτη επικείμενη απειλή.
Εν μέσω της έντασης, η Ρωσία δηλώνει ότι δεν θα ανεχθεί πλέον την επέκταση της παρουσίας του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων χωρών που δεν είναι επίσημα μέλη της Βορειοαντλαντικής Συμμαχίας, όπως η Ουκρανία.πηγη

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ: «Είμαστε σ’ έναν παγκόσμιο πόλεμο. Διεξάγονται μάχες παντού.»

evosmos

myAADE: Άμεση πίστωση πληρωμών και μέσω IRIS

evosmos

Προχώρησε ο διαγωνισμός για 15 νέους συρμούς, θα έχει τελειώσει στα τέλη του 2023

evosmos

Leave a Comment