ΕΛΛΑΔΑ

Η κυβέρνηση καταδικάζει το κάψιμο της τουρκικής σημαίας μετά τις απειλές της Τουρκίας

Η κυβέρνηση αφού έβγαλε δια του υπουργείου Εξωτερικών μία χλιαρή ανακοίνωση-απάντηση, στις «εμπρηστικές» δηλώσεις της Άγκυρας περί «βυζαντινού ονείρου» και «βυθίσματος στο Αιγαίο», στη συνέχεια καταδίκασε το κάψιμο της τουρκικής σημαίας, από εξοργισμένους Έλληνες πολίτες χθες στη Θεσσαλονίκη.

Ανακοίνωση στα ελληνικά και τα αγγλικά εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών με αφορμή την ενέργεια πολιτών που συμμετείχαν σε συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα της Παρασκευής να κάψουν την τουρκική σημαία.

«Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο κάθε ενέργεια προσβολής εθνικού συμβόλου οιασδήποτε χώρας, εν προκειμένω της Τουρκίας» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Η πορεία στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη βεβήλωση της Αγίας Σοφίας με την μουσουλμανική προσευχή που τελέστηκε την Παρασκευή μετά από 86 χρόνια.

Στη συγκέντρωση μετείχαν μέλη του Ιερού Λόχου και άλλων οργανώσεων που ξεκίνησαν από την πλατεία Αγίας Σοφίας και έφτασαν μέχρι το τουρκικό προξενείο επί της Αγίου Δημητρίου όπου άναψαν πυρσούς και έκαψαν την τουρκική σημαία.

Νωρίτερα το ΥΠΕΞ είχε αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «Η διεθνής κοινότητα του 21ου αιώνα παρατηρεί έκπληκτη τα παραληρήματα θρησκευτικού και εθνικιστικού φανατισμού της σημερινής Τουρκίας. Έχουν καταδικαστεί και είναι ανάξια απάντησης, ενώ εκθέτουν διεθνώς όλο και περισσότερο αυτούς που τα εκστομίζουν και τα υποκινούν».

 

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Τα «συγχαρητήρια» Μητσοτάκη στον… Τσακαλώτο και ο ενικός που «άναψε φωτιές»

evosmos

Εορτολόγιο-Ποιοί γιορτάζουν σήμερα 5 Μαΐου: Άγιος Εφραίμ, Αγία Ειρήνη

evosmos

Υπερταμείο: Νέος πρόεδρος ο Στέφανος Θεοδωρίδης – Πώς τον “πέταξαν” από τον ιδιωτικό τομέα και τον “μάζεψε” ο Χατζηδάκης στο δημόσιο

evosmos

Leave a Comment